„Și eu sunt Blondie!” Fii voluntar în spitale, pentru copii!

Prima întrebare în cazul copiilor bolnavi și singuri în spital e… „cine?”. „Cine va sta cu ei, acolo, până când se fac bine? Când sunt singuri, copiii bolnavi petrec mai multe zile în spital decât cei care sunt alături de părinți. „Cine îi alinta?” „Cine îi ține în brațe?” Eu! Eu sunt Blondie! Stau și eu! Și eu!

Și eu sunt Blondie” este programul care aduce voluntari instruiți alături de copiii internați singuri în maternități și secții de pediatrie. Când este împreună cu un copil, voluntarul face ce ar face o mamă dacă ar fi acolo: îi vorbește, îl mângâie, îi spune povești, îl alinta, îl iubește. Da, exact ce face mamă.

Ca să faci parte din povestea noastră și a lor, accesează link-ul de mai jos și hai să ne cunoaștem!

Mai multe detalii »

Poti lua parte la proiect daca ai 16 ani impliniti. Daca nu ai atins inca aceasta varsta, ne bucuram ca vrei sa ne fii alaturi, dar trebuie sa mai astepti putin inainte de a ingriji copiii din spital. Asa spune legea! Vei petrece timp alaturi de fiinte foarte fragile pentru ca asa sunt copiii pentru care te-ai alaturat programului. De aceea este important sa ai o stare de sanatate buna si sa nu suferi de boli transmisibile. Medicul tau va trebui sa ne puna la dispozitie un document care sa ateste ca esti apt pentru activitatea de voluntariat si cateva analize de baza, pe care va trebui sa le repeti din cand in cand. Nu cred ca te deranjeaza. Doar e pentru siguranta copiilor.

Copiii pentru care am creat acest program sunt copii care stau in spital, pentru o perioada mai lunga sau mai scurta, fara parinti sau alti apartinatori. De cele mai multe ori nu sunt copii abandonati. Motivele pentru care sunt, totusi, singuri in spital, pot fi legate de faptul ca mai au frati acasa si mama nu ii poate lasa singuri. O sa te rog sa intelegi ca, de fiecare data, este vorba despre o situatie care trebuie tratata delicat, cu empatie si compasiune.

Acum ca stii de ce este atat de important sa fii acolo cand mama nu este prezenta, o sa iti descriu care sunt pasii pe care ii ai de parcurs pentru a incepe.

Mai multe detalii »

Trimite pe WhatsAppEroare linkuri?

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).