Follow-up: Dublă lansare de carte „Spiritul și litera” de Alexandru Paleologu și albumul „Eleganța ca armă” (2020.02.22, Teatrul Metropolis)

În data de 22 februarie 2020, a avut loc la Teatrul Metropolis o dublă lansare de carte, în compania domnului Petre Guran a doamnei Anca Mateescu și a domnului Theodor Paleologu: „Spiritul şi litera”, de Alexandru Paleologu (publicată la Casa Paleologu) și albumul „Eleganța ca armă” (interviuri cu Alexandru Paleologu, înregistrări din Arhivele Radio România, apărut la Editura Casa Radio).

Mai jos, fotografii și înregistrarea audio și video a evenimentului.

Înregistrarea video a evenimentului (clipurile rulează unul după celălalt):

Vezi lista cu toate clipurile »

Selecție foto pe Facebook »

Album foto integral pe Google Photos »

Înregistrarea audio a evenimentului » (în lucru)

Detalii eveniment »

Descriere:

Publicat în 1970, cînd autorul avea 51 de ani, Spiritul și litera este volumul de debut al lui Alexandru Paleologu, care se năștea astfel, ca scriitor, precum Athena din țeasta lui Zeus: gata echipat, gata înarmat, matur și sigur din punct de vedere stilistic și intelectual. Peste jumate din eseurile cuprinse în volum sînt consacrate teatrului și artei plastice, reflectînd astfel preocupările unui cercetător la Institutul de Istoria Artei și ale unui secretar literar la Teatrul Nottara.

Seriozitatea, erudiția și pertinența acestor studii sînt camuflate cu eleganță de avizul către cititor de inspirație montaigniană: “Paginile acestea cuprind confidențele unui maniac care simte nevoia să se întrețină cu alții despre slăbiciunea lui. Autorul lor nu are firea unui cărturar și spiritul său e departe de a fi unul științific. E imprudent și nestatornic în îndeletniciri și apucături; n-a știut să se ferească de influențe dubioase, nici de atitudini hazardate. Din inadvertență, distracție sau curiozitate, s-a pomenit în variate avataruri, care i-au sporit mult de tot cunoștințele despre lume și viață. Dar lumea și viața nu sînt nimic fără cărți. De fapt, am scris despre mine și, cu respectul cuvenit, despre domniile voastre.”

Spiritul și litera

Partajează pe WhatsAppLinkurile dau eroare?

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).