Cum arată adresa de email ideală?

Am trecut, de-a lungul anilor, prin mai multe adrese de email. Am început cu ceva HotMail, probabil, apoi am descoperit Yahoo! Mail, apoi GMail, unde am și rămas. În paralel, am folosit, dar niciodată ca email principal, Mozilla Thunderbird și Microsoft Outlook pentru a citi mailuri, am avut și adrese pe domeniul propriu (de forma ceva@olivian.ro).

Câteva concluzii?

 • Recomand ca prima parte a emailului să îndeplinească următoarele criterii:
  • Să fie cât mai clară (să înțeleg din ea care este numele persoanei, de forma prenume.nume@…);
  • Să fie cât mai scurtă (și aici se pot prescurta numele și prenumele, de forma pre.num@…, eventual fără acel punct);
  • Să conțină cât mai puține cuvinte distincte (adică nu prenume.nume.1985@…, ci prenume.nume@…);
 • Partea a doua a emailului este legată de serviciul de email folosit. Dacă folosiți GMail, va fi @gmail.com. Dacă folosiți Yahoo! Mail (nu recomand, mi se pare depăsit), va fi @yahoo.com. Recomandări aici?
  • GMail este recomandarea mea de top. Folosesc GMail de aproximativ 14 ani, sunt foarte mulțumit. Vă sfătuiesc să citiți un pic despre setările din GMail, sunt niște mici configurări care îl pot face mai bun decât setările implicite (anulare trimitere emailuri setat la 30 de secunde, folosire scurtături, anulare împărțire inbox în taburi, schimbare temă culori, adăugare semnătură, autentificare în doi pași, filtre, import emailuri din alte conturi); sunt destul de multe lucruri de parcurs, citiți despre asta;
  • Locul 2? Îmi place ce funcționalități are Zoho Mail (puteți vedea alți furnizori de email gratuit și plățit aici »), și îl pun la egalitate cu o adresă de email pe hosting propriu, gestionată prin Microsoft Outlook. Ambele însă mi se par sub GMail.

Cum arată adresa de email ideală pentru cineva ca Johnny Hallyday? johnhall@gmail.com. Dar James Stewart? james.s@gmail.com.

Mesajul de mai sus pare puțin relevant – de ce e important așa de mult dacă adresa e scurtă, și e la GMail? Ținând cont de importanța mailului pentru o persoană, poate conta, însă.

Email Address
-Ant – Email, https://flic.kr/p/64APS1
Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).