Start EUROPAfest 25: 10 mai, Opening Gala Concert – București și Sibiu

EUROPAfest – jazz | blues | pop | clasic sărbătorește cu fast 25 de ani de muzică bună sub sloganul “It’s all about live quality music !”. Festivalul a primit în 2015 titulatura EFFE-Europe’s Finest Festivals, iar de 14 ani se desfășoară sub Înaltul Patronaj al Casei Regale. Joi, 10 mai, EUROPAfest își deschide larg porțile și invită lumea bună să i se alăture într-un maraton de evenimente pline de culoare și rafinament. Și în acest an festivalul începe cu dublu Opening Gala Concert – București și Sibiu. Indiferent de oraș, seara promite emoții, trăiri intense și experiențe autentice alături de artiști de primă ligă.

Sub titulatura EUROPAfest 25 – Opening Gala Concert, scena Teatrului Odeon din București va găzdui, începând cu ora 20:00, o seară cât un festival. Concertul debutează cu chitarista și vocalista britanică MEL HAYES care revine în România la cererea publicului. La doar 12 ani artista debuta în cariera muzicală, iar de atunci a susținut peste 1000 de concerte atât în Marea Britanie, Europa, cât și în SUA, la care se adaugă numeroase apariții la televiziune și radio. DAN PAPIRANY (Australia, Israel), pianist și compozitor de jazz va oferi publicului bucureștean piese muzicale cu o frazare melodică deosebită și o armonie aparte. Împreună cu trioul său, artistul a fost nominalizat la New Zealand Music Awards. În 2016, trupa lui Dan Papirany a susținut un concert pe scena EUROPAfest, iar anul acesta revine ca solist și ca jurat al competiției Bucharest International Jazz Competition. HELENA IACOB (România) a început să studieze vioara la vârstă de 5 ani și de atunci muzica a fost prioritatea ei numărul unu. Ghidată de pasiunea sa, Helena a câștigat numeroase competiții naționale și internaționale, fiind laureată și a Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti. Seara se încheie cu evoluția speciala a celor de la BLUESETTE DUO (România). Raluca Stoica și Alex Tomaselli au priză la public. Cunoscuți din proiecte muzicale precum “Romeo și Julieta”, “Rocky Horror Picture Show”, “Jazzappella”, “Hot Club de Bucharest”, “PROMS Jazz & Classic”, “Black Cat Bone”, “T.O.N.E.” ori “Let The Good Times Roll” cu Big Band-ul Radio România, artiștii au dat naștere unei noi formule scenice din dragoste pentru blues autentic. Bluesette Duo vine la EUROPAfest având-o ca invitat special pe Roxana Stroe.

Tot pe 10 mai, de la 19:00, publicul din Sibiu se va bucura la EUROPAfest 25 – Opening Gala Concert de un spectacol de excepție. Pianistul olandez MARCUS BEURSGENS, laureat al Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti, va evolua pe scena Sălii Thalia alături de Orchestra Filarmonicii Sibiu, sub bagheta dirijorului Gabor Horvath (Ungaria). Seara promite un concert simfonic caracterizat de emoție, sensibilitate și originalitate, având în program lucrări de George Gershwin și Dmitri Șostakovici.

jmEvents anunță EUROPAfest 25 ca o ediție spumoasă și rafinată, realizată cu dăruire și profesionalism – 10 zile de evenimente diverse. În perioada 10–19 mai Bucureștiul și Sibiul sunt invadate de muzică bună. Publicul este invitat să urmărească și să aplaude la scenă deschisă evoluțiile live ale invitaților din 26 de țări în cadrul evenimentelor festivalului: Bucharest International Jazz Competition (12-19 mai), Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti (10-19 mai), Caffe Festival Ibis (11-18 mai), Gala EUROPAfest (19 mai). 

Agenda completă și informații despre bilete pe : http://www.europafest.ro și www.jazzfest.ro

Informații suplimentare și fotografii: jmEvents

office@jmEvents.ro | www.jmEvents.ro    

Trimite pe WhatsAppEroare linkuri?

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).