Pornește, din nou, ShoeBox, cadoul din cutia din cutia de pantofi! #ShoeBox2019

ShoeBox – cadoul din cutia de pantofi reprezintă o încercare minusculă de a face lumea un loc mai frumos. în fiecare an, în preajmă sărbătorilor de Crăciun, când vrem să punem un zâmbet pe chipurile a zeci de mii de copii sărmani din orașele în care locuim.

ShoeBox NU este Moș Crăciun, reni și alte ființe magice, ci este despre oameni care ajută alți oameni, despre altruism și compasiune.

Practic, punem în cutii de pantofi, cadouri pentru copiii defavorizați și ne asigurăm că ajung la ei. Ediția de anul acesta este cea cu numărul 12.

Când se pot aduce cutiile?

Perioada de colectare cutii este 1-15 decembrie 2019. Apoi vom intra în perioada de distribuire: 16-24 decembrie 2019.

Ce pun în cutie?

Începând cu anul 2015 primim în cadrul proiectului ShoeBox – Cadoul din Cutia de Pantofi, doar cutii ce conțin lucruri noi. Fără excepții.

Copiii au între 2 și 18 ani, fete și băieți, deci plănuiți să puneți în cutii lucruri care să li se potrivească vârstei. Pe pagina aceasta puteți găsi informații detaliate cu privire la ce să fie și, mai ales, ce să nu fie în cutii.

Vă rog să nu puneți alimente perisabile (ex. portocale, iaurt) sau care s-ar putea deteriora/desface în timpul manipulării (ex. compot de casă în borcan de sticlă).

Nu lipiți capacele pe cutii, le vom lipi la momentul în care veniți cu ele, când vom lipi și etichetele speciale cu vârsta și sexul copilului pentru care ați pregătit cutia/cutiile.

Unde duc cutia mea?

Poți aduce cutiile tale în oricare din locațiile oficiale, răspândite în țară sau străinătate. Toate locațiile oficiale aprobate deja se află pe https://www.shoebox.ro/locatii.

Dacă dorești să deschizi o nouă locație, te rog să completezi acest formular: https://www.shoebox.ro/contact/vreau-sa-fim-locatie-oficiala-shoebox/

Singurele locații oficiale sunt cele de pe site.

Cine sunt beneficiarii cutiilor din proiectul ShoeBox?

De la prima ediție, în 2007, încercăm să ajungem la copiii care nu ar primi altfel nici un cadou de Crăciun.

Copiii beneficiari ai cadourilor din cutiile aduse de voi provin atât din rândul celor instituționalizați cât și din familii cu probleme: financiare, sociale etc. Aflăm despre ei de-a lungul anului, de la voi, cei care ne spuneți despre acești copii.

Cu cât avem mai mult ajutor în a găsi beneficiari, cu atât mai mulți copii vor putea primi cadouri, deci te așteptăm să ne spui dacă știi despre un copil care ar putea primi un cadou prin intermediul campaniei de anul acesta: https://www.shoebox.ro/contact/stiu-un-caz-cu-probleme/

Cum te poți implica?

Există numeroase modalități de implicare în proiectul ShoeBox – Cadoul din cutia de pantofi, însă aș vrea să elimin de la început ceva: nu acceptăm, nu cerem și nu primim donații în bani.

Oricine vă cere, în numele acestui proiect, donații financiare, NU o face în mod legitim și nici autorizat de către noi. Nu suntem o organizație cu personalitate juridică și nici nu vom deveni vreodată. Prin urmare nu putem accepta donații, emite chitanțe sau semna contracte de sponsorizare.

Cum poți, însă, să te implici?

Adu cutii: cel mai bun mod de implicare este să pregătești o cutie sau mai multe, pe care să le aduci la una din locațiile noastre.
Înscrie-te ca locație: dacă simți că vrei și poți face mai mult, vino alături de noi ca și locație oficială.
Înscrie-te ca voluntar: când vei merge cu cutia la una din locațiile noastre, pe tabelul cu donatori pe care îl vei completa, vei avea ocazia să bifezi și opțiunea de a fi voluntar. Asta înseamnă că, în funcție de nevoile locației respective, poți fi chemat să ajuți la sortat cutii, la transport către beneficiari, la curățenie etc. Nu uita să lași și un număr de telefon unde te putem găsi.
Vorbește despre #ShoeBox2019: spune și altora, folosind metodele pe care le ai la îndemână: poate un articol pe blogul tău, sau să preiei unul din bannerele proiectului și, nu în ultimul rând, ajută-ne să distribuim în social media mesajele noastre.
Sugerează un caz/beneficiari: dacă ai cunoștință despre un caz care poate reprezenta interes pentru noi, o familie în nevoi, copil sau copii cu situații speciale, te rugăm să ne spui.

Trimite pe WhatsAppEroare linkuri?

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).