Despre problemele de securitate IT (tehnologia informației)

În ceea ce privește problemele de securitate IT (tehnologia informației) – cele mai periculoase tipuri de probleme pe care le-am întâlnit au fost virusările de site-uri, prin malware.

La nivel personal, am avut calculatorul infectat cu viruși, unele site-uri pe care aveam cont au fost expuse online, dar de departe cele mai periculoase lucruri sunt cele care au afectat site-urile, pentru că au fost multe persoane implicate.

Lucrez la calculator de foarte mulți ani, și am trecut prin tot felul de antiviruși, în ultimii ani nici nu discut să nu am o soluție de antivirus, pe conturile mele de pe site-uri folosesc parole complexe și diferite de la un site la altul, nu fac click pe orice link.

Însă rămâne problema la nivel de server, să ai un site infectat poate fi o mare problemă. Backup, soluții securitate, parole complexe – toate ajută.

Un server atacat are două probleme majore: afacerea care depinde (și) de acel website este, cu siguranță, afectată negativ, dar și faptul că poate răspândi lucruri negative în online.

La finalul zilei, fă tot ce poți ca să previi problema și dormi fără griji, că mai mult n-aveai ce să faci. :)

În cazul de față, prevenția e net mai bună decât repararea. Dacă poți preveni într-un fel, fă asta.

Mikkel Rønne - Computer keyboard
Mikkel Rønne – Computer keyboard, https://flic.kr/p/b4h6uT

Partajează pe WhatsAppLinkurile dau eroare?

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).