De ce să nu dai reply în conversație la GMail, dacă sunt mai multe persoane în conversație și dorești ca mesajul să rămână privat pentru o persoană din grup?

Să zicem că trimiți un mesaj către 5 persoane: Ioana, Gelu, Gheorghe, Gicu, George.

Ioana răspunde tuturor persoanelor din conversație cu un mesaj despre care vrei să te consulți cu „cei 4 G”, dar Ioana să fie în afara conversației.

Aparent, ar fi o idee bună să dai „Reply to all” (Răspunde tuturor) și să o elimini pe Ioana din listă. Apoi, să trimiți mesajul celor 4 G.

Din păcate, nu consider că e o idee bună, pentru că discuțiile cu cei 4 G ar trebui să rămână private, doar că în GMail conversația va fi una singură, și, din eroare, există riscul ca la un moment dat să dai reply to all, și chiar dacă ți se pare că ai dat reply to all la o listă corectă de persoane, de fapt, într-un quoted message (mesaj citat), Ioana să vadă o discuție privată cu cei 4 G.

Optim ar fi ca conversația între tine și cei 4 G să fie într-un topic de conversație (thread) și cea cu Ioana + 4 G să fie într-un altul.

Soluția e simplă – când dai reply doar pentru cei 4 G, schimbă subject line-ul (subiectul conversației, un fel de titlu mesajului), iar GMail va grupa mesajele primite ca răspuns la acel mesaj într-un thread separat.

GMail
aston Leisen – Gmail, https://flic.kr/p/6LsmxT

Partajează pe WhatsAppLinkurile dau eroare?

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).