Opțiuni suplimentare mașini

E o dilemă – oare BMW făceau bine când voiau să ofere anumite funcții (scaune încălzite) ca abonament opțional? Adică să ai scaunele fizic în mașină cu opțiunea de încălzire, dar să poți activa funcția doar contra cost, ca abonament. Adică ai plătit mașina, dar dacă vrei scaune încălzite, plătești un abonament.

Citisem într-un manual de economie că e mai ieftin în unele situații să produci un bun în cât mai puține variante, de exemplu e mai ieftină o tastatură pentru case de marcat cu simboluri Braille (pentru orbi), decât să facă una standard și una cu simboluri.

Nu îmi dau seama aici, dar poate e mai ieftină o mașină în mai puține variante de producție.

De asemenea, poate pentru unii clienți e simplu să zică „vreau la un moment dat, după un an, și un serviciu suplimentar, premium”, decât să zică „plătesc de la bun început toate opțiunile”.

În fine, poate sunt clienți care preferă să poată activa ușor o funcție, nu să meargă cu mașina în service o perioadă mai lungă pentru a li se pune o nouă funcție.

Planul BMW a picat, dar nu mi se pare o idee rea.

Onasill ~ Bill - Be Safe & Happy - Oshawa - Ontario - Canada - Oshawa Car Museum - Rolls Royce,
Onasill ~ Bill – Be Safe & Happy – Oshawa – Ontario – Canada – Oshawa Car Museum – Rolls Royce, https://flic.kr/p/2jkW8Gf

Partajează pe WhatsAppLinkurile dau eroare?

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).