Vânătoare de Comori de Cartier în Buzești, Icoanei și Mântuleasa în weekendul 28-29 octombrie, în cadrul Om cu Om – Festival de Cartier

Participanții pot descoperi intervenții creative, artistice și comunitare în cele trei cartiere și pot câștiga jocul Om cu Om

București, 26 octombrie 2023: Om cu Om – Festival de Cartier, eveniment dedicat comunității locale, organizează o Vânătoare de Comori în weekendul 28-29 octombrie în cartierele Buzești, Icoanei și Mântuleasa. În cadrul Vânătorii de Comori, participanții au ocazia să exploreze intervențiile creative, artistice și comunitare discutate în timpul festivalului, aflate în cele trei cartiere.

Proiectul Om cu Om – Festival de Cartier este co-finanțat de Primăria Municipiului București prin ARCUB în cadrul Programului București Acasă 2023. Pentru informații detaliate despre programul de finanțare al Primăriei Municipiului București prin ARCUB, puteți accesa https://arcub.ro. Conținutul acestui material nu reprezintă în mod necesar poziția oficială a Primăriei Municipiului București sau ARCUB.

Timp de trei weekend-uri, festivalul Om cu Om a adus împreună oameni care locuiesc, lucrează sau studiază în cartierele Mântuleasa, Icoanei și Buzești pentru a se cunoaște, a explora cartierul și a împărtăși experiențe artistice și comunitare, cu potențialul de a iniția o rețea comunitară. În cadrul Vânătorii de Comori de Cartier, toate inițiativele discutate vor căpăta o formă creativă cu ajutorul artiștilor implicați în proiect.

Participanții sunt încurajați să parcurgă traseul Vânătorii pentru a descoperi „comorile” constând în intervenții creative, artistice și comunitare realizate în cele trei cartiere:

  • obiecte reciclate (upcycling): Mântuleasa, ghid Bela Zoltan – artist vizual
  • fotografie sau text scris: Mântuleasa, ghid Alina Ușurelu – artist multivalent
  • pictură murală: Icoanei, ghid Lavinia Falcan – pictoriță
  • intervenții sociale: Icoanei, ghid Bogdan Costea – actor
  • plăcuțe ceramice personalizate cu tema „acasă”: Buzești, ghid Denisa Popescu – artist vizual Antistatic

Participanții pot câștiga prin tragere la sorți jocul Om cu Om, un joc de societate cu 100 de întrebări jucăușe, care stimulează imaginația și încurajează cunoașterea reciprocă.

Startul traseului se va da sâmbătă, 28 octombrie și duminică, 29 octombrie, între 16.00-18.00, la următoarele locații:

  • Buzești – Centrul EKA, strada Horațiu nr. 28
  • Icoanei – Teatrul Improteca, strada Comănița nr. 9
  • Mântuleasa – Centrul Shakti, strada Părintele Stăniloaie nr. 7

Participanții vor fi încurajați, cu ajutorul ghizilor prezenți, să găsească locurile în care se află comorile. Pentru a participa la tragerea la sorți, cei doritori au nevoie să fotografieze comorile, să le trimită către Om cu Om în mesaje private pe Facebook sau Instagram și să le posteze pe rețelele proprii de socializare cu un tag către Om cu Om.

Pe termen lung, Festivalul Om cu Om își propune să planteze semințe de bună vecinătate și comunitate în cât mai multe cartiere din București și din țară, pentru o societate cât mai sănătoasă.

Mai multe detalii, pe pagina de Facebook a evenimentului.

Parteneri: Asociația pentru Tranziția Urbană, DiFine PR, Itsy Bitsy, Radio România Internațional, Radio România București fm, Aiciastat, Antistatic

Parteneri locali: Prăjitoria Buimac, Simbio, Anca Poterașu Gallery, Salina cu Bulgări, 20 Grams Coffee Roasters, Alambik, Ginoteca, Centrul educațional Montessori Edu, Zori pe Dimineții, Shakespeare School, L’Amphitheatro, Robescu 14, Restaurant LeBoutique, Flowers B&B, Bistro Romulus.

 

***

 

Om cu Om – Festival de Cartier, aflat la prima ediție, își propune să deschidă un spațiu ghidat în care localnicii au ocazia să se cunoască unii pe alții în cadrul unor activități plăcute, creative și să formeze rețele de vecinătate, cultivând comunități fizice care susțin o societate sănătoasă și implicată civic. Proiectul este organizat de Asociația Tam-Tam.

 

***

Contact:

 

Diana Iosu

Corporate Communication Senior Advisor, DiFine PR

diana.iosu@difinepr.com

 

Vânătoare de Comori de Cartier în Buzești, Icoanei și Mântuleasa

Trimite pe WhatsAppEroare linkuri?

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).