Tastatură Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 – review

Bună, scurt review pentru

DSC_0002

Am scris anterior despre tastatură, în limba engleză, aici:

Revin, cu impresii după ceva timp de utilizare.

Părți bune:

  • Tastatura e foarte confortabilă, nu îmi obosesc mâinile de la utilizare. Mâinile stau într-o poziție bună, poți tasta bine.
  • Suportul de mână din partea de jos, cauciucat, e mai mult decât binevenit, e foarte util.
  • Are butoane customizabile.

Așa-și-așa:

  • Pe mine butoanele customizabile mă încurcă. Am nevoie de un singur buton, play/pause pentru WinAmp. Atât, asta e singura funcție pe care o folosesc. Altfel, un buton special pentru close, open, new, etc. îmi e complet inutil, dacă știu scurtăturile clasice. Nu are sens să învăț că F8 e pentru FWD, dacă eu știu cum să dau forward fără să apăs F8. În schimb butonul de Play/Pause în WinAmp îmi e foarte util când sună mobilul și trebuie să opresc rapid muzica, sau dacă mă uit la ceva full-screen și vreau din orice aplicație să dau rapid play. Atât. În rest, volum, next, save, etc., toate îmi sunt inutile. Am „mapat” butonul de „pornește calculator” să fie și el Play/Pause, alături de butonul standard de Play/Pause. E plasat în colțul din dreapta-sus, e ușor să îl apăs.
  • Tastatura are un „înălțător” de plastic, în plus față de piciorușe. Nu prea i-am văzut rostul, nu prea mă ajută. Nu doar că nu l-am folosit, dar nu prea văd cui i-ar putea fi util. În fine.

Rău:

  • Am avut până acum o tastatură Microsoft Comfort Curve 2000. S-a stricat după un an și ceva. Mi-am luat alta. A ținut câteva luni. Am trecut la un Comfort Curve Keyboard 3000. M-a ținut vreo două săptămâni. Am dat de tastatura curentă. Dacă primele două erau în gama de preț „câteva sute de mii” (lei vechi) per bucată, tastatura aceasta era 140 de lei la promoție față de 200 de lei. Am găsit-o în timp ce căutam tastatură. Am fost atât de entuziasmat de ea, de cum arăta, de faptul că era ergonomică, de prețul bun, că i-am propus fratelui meu să îi cumpăr și lui una. Nu a folosit-o pe a lui, nu se împăca cu tastele relativ ciudate (înclinare mare, îți ia un pic până te obișnuiești). Eu – super entuziasmat. Trece cam un an de la achiziție, brusc, câteva taste nu funcționau. Nu mai pot!!! Am cumpărat până acum de la Microsoft 3 tastaturi + 2 + încă una pentru mobil. Mi s-au stricat toate trei inițiale, apoi una din cele două (una nu a fost folosită). Nu mi s-au stricat fix tastaturile Microsoft pe care nu le-am folosit – cea mobilă și cea pe care i-am dat-o fratelui meu. O tastatură ieftină costă pe la 20-30 de lei. Cea mai scumpă tastatură de uz comun posibilă costă pe la 2.000 de lei, dar e deja Science Fiction ce e cu ea. Dau 140 de lei pe o tastatură Microsoft, are tot felul de chestii și mi se strică după un an de utilizare? Folosesc tastatura cu temerea nu că se va strica, ci că nu se va strica suficient de rapid, va ține încă un an și va ieși din garanție până se strică. Îmi e destul de clar că se va strica, întrebarea e dacă apuc să o duc în service sau nu. Sunt nemulțumit de ele, nu atât că se strică, cât procesul prin care trec când se strică, sunat, pregătit pachet, dus tastatura, mers la magazinul de unde am cumpărat, așteptat pentru retur bani, o dată mi s-a livrat prin curier o tastatură similară, deși eu nu doream asta.
  • Un motiv secundar e că tastele au ajuns să mi se pară mari. Nu enorme, nu gigantice, dar mari. Am văzut că e o modă la tastaturile noi să aibă o cursă foarte mică. Taste la care apeși vreo 2-3 milimetri, nu 5-7 (estimare „din burtă”), ca la a mea. În fine, tastez rapid cu ea, mă simt destul de bine cu ea. Doar zic. :)

Notă: e ceva promoție la eMAG în prezent (187 de lei).

Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).