Summer Music Academy Dinu Lipatti: master-classes și concerte

Summer Music Academy Dinu Lipatti este o academie internațională de specializare muzicală la cele mai înalte standarde organizată pentru vioară, chitară, violoncel, flaut, clarinet, muzică de cameră și jazz. Activitățile Academiei vizează performanța și includ: cursuri individuale, ateliere de ansamblu, repetiții și ore de studiu personalizate, asistate de profesor, ore de muzică de cameră, jam sessions, consultanță în carieră și concerte. Academia se diferențiază prin profesorii/specialiștii invitați, nume sonore de la academii de prestigiu din Europa & SUA și artiști apreciați ai scenei internaționale.

Anul acesta Academia sărbătorește 16 ani și se desfășoară în perioada 20 – 31 iulie. Summer Music Academy Dinu Lipatti 2023 este un proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

Noutatea ediției a constituit-o introducerea pe lista de profesori ai Academiei a unui nume din zona mass-media muzicală, Svetoslav Nikolov / Bulgaria – director programe Jazz FM Sofia. Om de media recunoscut, cu peste 28 de ani de experiență, incluzând Radioul Național Bulgar, Radio Europa Liberă și BBC – secția bulgară, acesta a dezvoltat peste 40 de proiecte în zona jazz-ului. A înființat mai multe festivaluri de jazz contextuale care se bazează pe comunitățile locale, a documentat tradiția jazz-ului din Bulgaria, e producătorul executiv al unui album istoric al primului vocalist de jazz profesionist bulgar, Leni Vylkova, organizează serii de concerte cu artiști talentați. Obiectivul său este de a conecta emoțional artiștii și publicul în timp ce lucrează la extinderea scenei de jazz pentru a atrage noi pasionați.  De asemenea, este invitat constant să împărtășească din bogata sa experiență la festivaluri de jazz si să facă parte din juriul diferitelor competiții de gen.

Programul se adresează tinerilor muzicieni, 10-30 ani, de orice naționalitate, reunind valorile creative și interpretative ale noii generații. Până în prezent peste 500 de muzicieni din România și alte 30 de țări – Africa de Sud, Australia, Belgia, Brazilia, Canada, China, Cipru, Coreea de Sud, Costa Rica, Elveția, Franța, Germania, Irlanda, Islanda, Italia, Japonia, Macedonia, Marea Britanie, Noua Zeelandă, Olanda, Polonia, Portugalia, Rusia, Singapore, Slovenia, Spania, Suedia, Taiwan, Turcia și SUA, au beneficiat de cursurile Academiei cu rezultate notabile. De asemenea, cei mai buni muzicieni au primit burse de studiu la academii de renume precum Royal Music Academy London și Accademia Nazionale di Santa Cecilia Roma.

Luigi Gageos, directorul Academiei declara: „După succesul înregistrat de EUROPAfest, Bucharest International Jazz Competition, Caffe Festival, a fost o bucurie să continuăm activitățile de vară ale jmEvents cu academia de vară. Entuziasmul tinerilor participanți și implicarea totală a profesorilor invitați ne-au făcut să uităm de căldură și oboseala acumulată. Ne apropiem de final și pot spune deja că ne-am bucurat de o ediție reușită.”

Informații suplimentare: office@jmEvents.rowww.jmEvents.ro

Summer Music Academy Dinu Lipatti

Partajează pe WhatsAppLinkurile dau eroare?

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).