Sfat împotriva căzăturilor – mergi încet

Sunt mai multe sfaturi (1, 2, 3, 4) pe care le poți primi pentru a nu cădea: să fii o persoană activă, să ai încălțăminte potrivită, să umbli în zone bine luminate, să fii bine odihnit (și, deci, probabil, mai alert), să nu fii sub influența unor produse care ți-ar putea afecta atenția (cum e alcoolul), să ai grijă când te deplasezi, să mergi într-o poziție cât mai dreaptă, să faci exerciții fizice diverse (aerobice, pentru balanță, pentru forță, coordonare, flexibilitate), să mergi cu pași mai mici.

Însă e un sfat despre care nu citesc în multe surse, poate mi se aplică doar mie – să mergi mai încet. Citești uneori, în diferite surse, că mersul rapid, aproape de jogging, este indicat pentru a face sport făcând lucruri tipice – ce poate fi mai tipic decât mersul. Dar consider că acest lucru vine la pachet și cu riscul ca, mergând mai rapid, să nu fii la fel de atent, și să riști accidentări.

Un alt sfat care cred că e mai local așa, mai neaoș, e să nu calc aproape niciodată pe gurile de canalizare. Știu situații în care gurile de canalizare nu sunt acoperite foarte bine de acele capace, care pot fi instabile, și nu consider că este foarte sigur să calc pe acele guri de canalizare.

Cred că e o auto-amăgire să îți închipui că dacă drumul nu va dura 12 minute, ci 15, vei pierde mare lucru. Prefer să merg încet, fără să mă grăbesc. Altfel, da, nu o să merg pe jos distanțe mari, dacă am de ales alte mijloace de transport. Dar, în condiții tipice, voi prefera să merg ceva mai încet, asta are tendința să rezolve multe lucruri.

safety first
kendra k – safety first, https://flic.kr/p/6K6Ny8
Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).