Follow-up: Management și conștiință, Eveniment de o zi cu Jim BAGNOLA și invitații săi, USAMV (2012.11.24)

În 24 noiembrie 2012, la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, a avut loc simpozionul: „Management și conștiință” – Eveniment de o zi cu Jim BAGNOLA și invitații săi.

Mai jos, fotografii + video din prima parte a evenimentului.

Locație: Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) – București – Catedra de Management. Sala P33.

Descriere:

Acest simpozion isi propune sa evidentieze legatura intre Agricultura, Management si starea de constiinta a celor implicati direct si indirect in activitatea agricola. Se va acorda o deosebita atentie dezvoltarii intregului potential uman pe directia constiinta- minte-corp,
Cine a lucrat pamantul cu daruire stie ca trebuie simtite, cantarite si invatate caile Naturii, Marele Manager, care cu atata maiestrie organizeaza totul fara efort. Acest lucru nu este posibil fara un nivel superior, larg, de intelegere, fara un nivel de constiinta ridicat. La acest Simpozion vor fi abordate cai si metode concrete de elevare a nivelului constiintei noastre. Printre ele va fi mentionata si tehnica Meditatiei Transcendentale (MT), o tehnica mentala de realizare a starii de constiinta pura (in care suntem constienti, fara a fi constienti de ceva anume). Fiind nivelul cel mai simplu,de baza, al constiintei noastre este atotcuprinzator, sediul tuturor legilor naturii. Cum sa integram acest nivel in viata de toate zilele pana la trairea in armonie cu intregul cosmos ?!
Valoarea cosmica a omului si a actiunilor sale a fost evidentiata in traditiile romanesti legate de muncile agricole si reflectata in folclorul romanesc.
Cand se propun acum in agicultura noi metode ce par mai productive, integrarea lor ,pe baza acestei valori cosmice, cu traditiile respectuoase fata de Natura, apare si mai necesara. Ea plaseaza in centrul preocuparilor de eficienta « managementul luminat « rezultat din functionarea in armonie cu intregul univers, posibila doar cand nivelul de constiinta trait in viata de zi cu zi este cel cosmic.

Descriere invitați (sursa):

Prof.univ.dr. Dumitru Constantin-Dulcan, medic neurolog si psihiatru,doctor in medicina, autorul cartii « Inteligenta materiei » aparuta in prima editie in 1981, si ulterior in alte doua, premiata in 1992 cu premiul pentru filozofie Vasile Conta al Academiei Romane. Exponent de seama al psihologiei transpersonale, Dl. Profesor este preocupat de adancirea dimensiunii spirituale a existentei umane.
Titlul prezentarii sale este Creierul si noua spiritualitate.
«De 40 de ani experientele psihologiei transpersonale, stiintele neurocognitive aduc date noi, esentiale, despre neurogeneza si neuroplasticitate. Aceste date, precum si extinderea interesului public pentru consecintele teoretice ale principiilor fizicii cuantice confera alte valente conceptelor de materie, spatiu si timp, iar constiinta nu mai apare ca rezultat al evolutiei ,ci ca insasi sursa in geneza Universului.»

Jim Bagnola, MA.,BA.,MSc., unul din cei mai cunoscuti experti din lume in domeniul educarii calitatii de leader, autorul cartii: De profesie, OM. A lucrat in peste 80 de tari, tinand cursuri de leadership in corporatii precum Kroger sau Shell si institutii nationale sau internationale precum Departamentul de Stat si Pentagonul, sau Natiunile Unite si NATO. De 12 ani lucreaza si in Romania.
Preocupat de interactiunea creier-leadership.
Titlul prezentarii sale este «De profesie, OM».
«Daca mergi si nu te urmeaza nimeni, nu esti lider ci doar te plimbi», spune Jim Bagnola.
Evidentierea calitatii de lider in orice situatie si imprejurare si pentru fiecare, este expresie a functionarii integrate a creierului. Importanta atitudinii mentale si influenta gandirii asupra atmosferei de lucru si a performantei vor fi abordate teoretic si practic.

Fotografii de la eveniment (vezi în full-screen):

Video (rulează toate, unul după celălalt):

Linkuri individuale video:

Trimite pe WhatsAppEroare linkuri?

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).