Cum aleg o localitate în care să stau?

Am locuit cea mai mare parte din viață în Năvodari, cu experiențe în București, Londra, și, pe durata unor vacanțe, în alte localități.

Cel mai mult mi-a plăcut, ca stil de viață, Năvodariul pentru experiența de vară. Un oraș mare (Londra/București) mi-a plăcut pentru evenimentele care au loc foarte des în ele.

M-aș uita cu mare atenție la gradul de poluare într-o zonă/localitate, pentru mine e un factor decisiv.

Un net bun, curent electric stabil (e mai important decât pare în unele localități), și acces la lucrurile de bază (cumpărături, sănătate) sunt lucrurile de bază la care mă uit când aleg unde stau.

O viață într-un orășel e mai relaxantă, o viață într-un oraș mare îți poate deschide oportunități, dar ar fi bine să fii o persoană activă.

Contează enorm viața socială – dar cred că se pot găsi soluții și pentru localități mici și pentru unele mari, dacă ești deschis la activități (sunt mai multe opțiuni, de la cultură, la sport, ONG-uri).

Legat de cutremure, e ceva foarte de bază, dar asta nu e la alegerea localității, cât a unei locuințe dintr-o localitate.

Legat de plajă: dacă vrei neapărat să mergi la plajă și să nu stai pe șezlong plătit, poți, dar nu e așa de simplu să găsești loc, sunt multe plaje private. Însă poți găsi și locuri unde nu plătești.

Legat de bicicletă, poți dacă ții neapărat să faci drumul Năvodari-Constanța / retur, dar în general oamenii evită asta. În unele secțiuni mergi pe stradă cu mașinile, nu ai pistă dedicată pentru biciclete. Poți face asta, dar e un pic riscant.

(via »)

Onasill ~ Bill - Onasill ~ OFF - For The Holidays - St Catharines Ontario ~ Canada ~ 6-8 Norris Place ~ Old Town Heritage House
Onasill ~ Bill – Onasill ~ OFF – For The Holidays – St Catharines Ontario ~ Canada ~ 6-8 Norris Place ~ Old Town Heritage House, https://flic.kr/p/zezEzS

Partajează pe WhatsAppLinkurile dau eroare?

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).