Facultate generalistă în CV specializat

Am absolvit Facultatea de Relații Economice Internaționale la ASE București (2001-2005).

Între timp, am mai făcut 3 masterate, unul în comunicare, două în IT.

Aparent, masteratele au legătură cu jobul curent (SEO, optimizare pentru motoarele de căutare), pe când materiile din facultate au mult mai puțină legătură.

Așadar, la finalul zilei, de ce să treci REI în CV? (o întrebare a unui amic de-al meu)

Răspunsuri posibile:

  • Pentru că e una din cele mai dificile facultăți de intrat. Nu mai știu statisticile, parcă erau undeva la 8 candidați pe loc de buget (am intrat la buget). 200+ de locuri, dar și vreo 1.500 de candidați (parcă).
  • Angela Merkel are doctorat în chimie. Arată mult asta, chiar dacă în funcția de Cancelar nu s-a ocupat, în principal, de chimie. Faptul că a avut abilitățile intelectuale, dar și voința și rezistența la efort să ducă la final un doctorat spune multe.
  • „Karl is a former rocket scientist with a PhD from Cambridge University, England. He co-founded Conversion Rate Experts to show businesses how they can profit by applying scientific techniques to web marketing. Conversion Rate Experts is now an international consultancy whose client portfolio includes Apple, Sony, Google and Facebook.” (via ») Faptul că o persoană are un doctorat în rachete spațiale spune multe despre abilitatea de a rula experimente științifice. Chiar dacă legătura între construcția de rachete și conversii pare mică, la prima vedere.
  • Am înâlnit, de-a lungul carierei, foști angajați Google. Cu toate că unii din ei făceau lucruri diferite, „ștampila” de „fost angajat Google” rămâne. E un motiv de mândrie. Similar, o facultate de prestigiu cum e REI spune ceva.
  • Similar, să pui „Am lucrat pentru eMAG în perioada cutare”. Arată o cultură a muncii.
    Specific pentru cariera mea, componenenta de „marketing” are și lucruri legate de „economie”. Te ajută să știi, în marketing, lucruri legate de economie.
  • Un articol: „Rock Stars Who Are Probably Smarter Than You„.

Mussi Katz - Graduation
Mussi Katz – Graduation, https://flic.kr/p/VT16Ku

Partajează pe WhatsAppLinkurile dau eroare?

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).