EUROPAfest 30 – 2023 – 7 – 15 iulie, București – artiști din peste 25 de țări

Între 7 și 15 iulie Festivalul Internațional de Muzică EUROPAfest sărbătorește 30 de ani cu muzică bună – jazz, blues, pop și muzica clasică cu artiști din peste 25 de țări.

Biletele vor fi puse în vânzare în luna mai.

EUROPAfest este un festival simbol al Bucureștiului, între evenimentele consacrate desfășurate sub umbrela sa numărându-se Bucharest International Jazz Competition, Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti sau Caffe Festival. Săli precum Ateneul Român, Sala Auditorium – Palatul Regal, Sala Majestic – Teatrul Odeon, Teatrul Excelsior, dar și Hard Rock Café, Club Tribute, Club Loft sunt gazdele unor concerte de referință, în care talentul întâlnește creativitatea și libertatea pe care doar muzica o poate da.

Directorul festivalului, dl. Luigi Gageos declara: ”30 de ani. Sună incredibil căteodată și pentru mine să mă gândesc că în România, un festival care prezintă genuri muzicale considerate de nișă, precum jazz-ul sau muzica clasică a rezistat probei timpului, în ciuda trendurilor. Nu am să spun că a fost ușor sau greu, cine face un lucru de calitate, în orice domeniu, știe ce provocări întâmpină pe drum. Am să spun doar că sunt câțiva factori care ne-au ajutat să ajungem aici: pasiunea și iubirea pentru muzică, credința că și în România putem face genul acesta de evenimente, perseverența, dorința de performanță și o echipă dedicată și unită. Așadar, dragii noștri spectatori fideli, dar și voi, cei noi, iubitori de muzică bună, vă invităm să sărbătorim împreună primii 30 de ani ai festivalului, să zicem într-un glas, La mulți ani, EUROPAfest !”

Festivalul va da startul maratonului de evenimente marca EUROPAfest pe data de 7 iulie cu Opening Gala Concert și se va încheia pe data de 15 iulie cu Gala EUROPAfest, în care  evoluează cei mai buni artiști.  Agenda EUROPAfest mai include o serie de evenimente atractive, în care muzica live e singura care contează. Fideli muzicii adevărate, organizatorii pun accentul pe calitate și mai puțin pe comercial, lasând artiștii să fie cei care captivează audiența. Fiecare concert e o poartă deschisă spre lumea cea mare, cu momente magice și atmosferă specială, pe care le iei cu tine dincolo de sala de spectacol. Oferta e bogată, seri de concerte care se îmbină într-un mod armonios cu jam sessions, caffe festival, concursuri, workshop-uri și master-classes.

Din anul 2005 EUROPAfest se desfășoară sub Inaltul Patronaj al Majestății Sale Margareta și al Alteței Sale Regale Principele Radu, iar din 2015 este festival EFFE – Europe’s Finest Festivals.

Informații suplimentare și fotografii:

jmEvents

office@jmevents.ro | www.europafest.ro

Facebook: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

YouTube: https://www.youtube.com/user/EUROPAfest

EUROPAfest 30

Partajează pe WhatsAppLinkurile dau eroare?

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).