Follow-up: lansare de carte – „Eroul cu o mie chipuri” de Joseph Campbell, Editura Herald (2014.02.24, Librăria Humanitas Cişmigiu)

Luni 24 februarie 2014, orele 19, a avut loc la Libraria Humanitas Cismigiu lansarea de carte – „Eroul cu o mie chipuri” de Joseph Campbell, Editura Herald, apărută în colecţia Arhetip. Moderator: Andreea Tincea, PR Herald.

Invitaţi:

!Lansare carte - Eroul cu o mie chipuri 053-640

Mai jos, înregistrarea video și fotografii de la eveniment.
Video:
Toate clipurile, rulează unul după celălalt:

Lista clipurilor, individual:

Fotografii:
[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”100050990853086188413″ ualb=”5984256624048738513″ imgl=”fancybox” style=”windows” shape=”rectangle” size=”640″ num=”100″ highlight=”1″ align=”center” max=”100″]

Despre carte și autor:

  • Cartea este un studiu clasic transcultural despre călătoria eroului. A inspirat milioane de oameni şi a deschis noi domenii de cercetare şi explorare. Este prima lucrare care combină intuiţiile spirituale şi psihologice ale psihanalizei moderne cu arhetipurile lumii mitologice şi creează o adevărată hartă care permite orientarea pe calea vieţii contemporane. Examinând miturile eroice în lumina psihologiei moderne, cartea analizează nu doar modelele şi stadiile mitologiei, ci şi revelaţia acesteia pentru vieţile noastre, pentru viaţa oricărei persoane aflate în căutarea unei existenţe deplin realizate.
  • Joseph John Campbell (1904-1987) a fost un cercetător al miturilor şi religiilor, scriitor şi orator american, renumit pentru lucrările sale în domeniile mitologiei şi religiilor comparate. Opera sa este vastă, acoperind multe domenii ale experienţei umane. Campbell consideră că toate miturile şi povestirile epice sunt legate între ele în imaginarul uman şi sunt manifestările culturale ale unei nevoi universale de a explica realităţile sociale, cosmologice şi spirituale. Printre cărţile publicate se numără The Hero with a Thousand Faces (1949); The Masks of God (1962-1968, 4 vol.); Historical Atlas of World MythologyThe Mythic Image (1974) şi altele.
  • Artişti ai secolului XX, precum Bob Dylan, George Lucas, Stanley Kubrick sau Jim Morrisson, au afirmat fără ezitare că studiul lui Joseph Campbell i-a influenţat decisiv în realizarea operelor lor.
  • ,,În cele trei decenii de când am descoperit Eroul cu o mie de chipuri, această carte a continuat să mă fascineze şi să mă inspire. Joseph Campbell scrutează prin secole şi ne arată că suntem cu toţii conectaţi la nevoia fundamentală de a asculta poveşti şi de a ne înţelege pe noi înşine. Privită ca o carte, este minunat să o citeşti; văzută ca iluminare în privinţa condiţiei umane, este o revelaţie.” (George Lucas, realizatorul filmului Războiul stelelor)
  • ,,Nu m-am întors niciodată mai des la o carte, de când am absolvit facultatea, decât la aceasta şi de fiecare dată descopăr noi înţelesuri ale călătoriei umane. Fiecare generaţie va găsi în Eroul cu o mie de chipuri o înţelepciune care trece peste veacuri.” (Bill Moyers, realizatorul emisiunii TV, NOW with Bill Moyers)
  • ,,Cuvintele lui Campbell au o greutate extraordinară, nu doar printre savanţi, dar şi printre numeroasele persoane care găsesc cercetarea căilor mitologice întreprinsă de el relevantă pentru viaţa lor de azi. Cartea pentru care el este faimos, Eroul cu o mie de chipuri, este o strălucită examinare, prin intermediul vechilor mituri ale eroului, a luptei eterne a omului pentru identitate.” (Time)
  • În luna februarie, în cinematografele din Bucureşti şi din ţară ruleaza o premieră fantasy, Ultimul Zburator. Filmul abordează în stilul realismului magic mitul Zburătorului. Scenariul filmului este semnat de traducătorul cărţii Eroul cu o mie de chipuri, Mihai Mănescu, iar legătura dintre film şi carte este fundamentala călătorie a Eroului.  (www.ultimul-zburator.ro, Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=UsfmS6QQDfI)
Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).