Follow-up: Expoziția „Democrație și Protest” la Teatrul Național „I. L. Caragiale” din București – TNB (2019.09.17)

Marți, 17 septembrie 2019, ora 18:00, a avut loc vernisajul expoziției fotografice „Pemocrație și Protest”, în foaierul Sălii Studio (de la etajul 1) al Teatrului Național”I.L Caragiale” din București (TNB).

La vernisaj au vorbit: Ana Blandiana (Președinte, Fundația Academia Civică), Ion Caramitru (directorul Teatrului Național din București), Paul Lăzărescu (organizator, miting 1945), Ion-Andrei Gherasim (Președinte, Fundația Corneliu Coposu), Daniel Seiberling (Director Regional, Fundația Hanns Seidel) și Răzvan Orășanu (Președinte, Asociația Ține de Noi).

Mai jos, imagini și înregistrarea video a evenimentului.

Înregistrarea video a evenimentului:

Vezi lista cu toate clipurile »

Album foto pe Google Photos »

Album foto pe Facebook »

Gândită ca un arc între trecut și prezent, expoziția va reuni fotografii din colecții de arhivă, unele neexpuse până acum publicului larg. Fotografiile provin din arhivele Fundației Academia Civică, Fundației Corneliu Coposu, Centrului Rațiu pentru Democrație, Memorialului Revoluției din Timișoara precum și din colecțiile unor fotografi independenți. Ideea expoziției a pornit de la o cooperare între Asociația Ține de Noi, Fundația Academia Civică și Fundația Corneliu Coposu.

Fotografiile și instalațiile expoziției propun o analiză comparativă a protestelor din România din ultimii 75 de ani.

Ineditul expoziției vine din forma de prezentare a fotografiilor de arhivă. Este relevant cum între perioade istorice și contexte cultural-politice foarte diferite, esența protestului apare identică, astfel privitorul fiind pus să analizeze instantaneele surprinse, și să își formuleze propriile concluzii.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 17 septembrie – 14 octombrie 2019, de luni până duminică, între orele 10.00 și 18.00. Intrarea este gratuită. Evenimentul este organizat de către Asociația Ține de Noi în parteneriat cu Fundația Hanns Seidel România, Fundația Academia Civică, Fundația Corneliu Coposu, Centrul Rațiu pentru Democrație și Teatrul Național din București, cu participarea Casei Activistului.

Programul vernisajului:

  • 18.00 – 18.10 Cuvânt de deschidere, Ion Caramitru (Directorul TNB)
  • 18.10 – 18.20 Ana Blandiana (Fundația Academia Civică)
  • 18.20 – 18.40 Scurt moment artistic
  • 18.40 – 18.50 Daniel Seiberling , Director Regional Fundația Hanns Seidel
  • 18.50 – 19.00 Ion-Andrei Gherasim, Președinte Executiv Fundația Corneliu Coposu
  • 19.00 – 19.10 Paul Lăzărescu, organizator al manifestatiei din 1945
  • 19.10 – 19.20 Răzvan Orășanu – cuvânt de încheiere
  • 19.20 – 20.00 Vizitarea ghidată a expoziției și vizionare de film – Piața Universității, regizor: Stere Gulea. Ghizi: reprezentanți ai organizatorilor

Asociația “Ține de Noi” este o organizație care își propune să creeze comunități active în domeniul politicilor publice economice, educaționale și în domeniul energiei și constituirea unui spațiu de dezbatere în societate legat de problemele guvernării României. Obiectivul principal este de a crea în cadrul acestei organizații un adevarat laborator de idei orientate spre societate, care pot constitui nucleul viitoarelor politici publice și pot acționa ca un promotor al valorilor democratice și euro – atlantice.

Ana Blandiana, poet

Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).