Follow-up: Conferinta de presa – Conferinta Nationala Alzheimer 2014 (2014.02.27, Institutul National de Statistica din Bucuresti)

Joi, 27 februarie 2014, ora 11:00, a avut loc Conferinta de presa organizata cu ocazia Conferintei Nationale Alzheimer, la Institutul National de Statistica din Bucuresti (Bd. Libertatii nr. 16, sector 5), Sala 2.
In cadrul Conferintei de presa, la initiativa Societatii Romane Alzheimer, a fost lansat si propus spre adoptare guvernului Romaniei un plan national de dementa: Strategia si Planul National de actiuni pe perioada 2014-2020. Presedinte Conferinta: Prof. Dr. Catalina Tudose.

La Conferinta de Presa au participat:

  • Prof. Dr. Catalina Tudose – Presedinte Societatea Romana Alzheimer, Presedinte Conferinta Nationala Alzheimer 2014;
  • Annette Dumas – Public Affairs Officer Alzheimer Europe;
  • Helga Rohra – Reprezentant pe plan european al pacientilor cu dementa, Prim Presedinte al Grupului European de lucru al persoanelor cu dementa;
  • Dr. Ileana Botezat Antonescu – Director Centrul National de Sanatate Mintala si Lupta Antidrog;
  • Conf. Dr. Gabriel-Ioan Prada – Presedinte Societatea Romana de Geriatrie si Gerontologie;
  • Dr. Nicoleta Tataru – Presedinte Asociatia Romana de Psihogeriatrie;
  • Dr. Bogdan Popescu – Reprezentant Societatea de Neurologie din Romania.

Alzheimer

Mai jos, inregistrarea video a evenimentului.

„Tema centrala a conferintei din acest an este: Dementa in Romania – pe agenda publica?. Am ales acest subiect de dezbatere din cauza necesitatii urgente de imbunatatire a conditiei persoanelor varstnice din tara noastra si in special a celor mai vulnerabili. In pofida „reformelor” continue din ultimii 22 de ani, sistemul nostru sanitar si social se afla in criza profunda, iar perioada de criza pe care o traversam nu poate fi la infinit o scuza pentru neintroducerea pe agenda publica a problematicii pacientului cu tulburari neurocognitive. Speram ca activitatea noastra sustinuta de lobby de peste 20 de ani sa contribuie la decizia guvernului de a dezvolta o strategie nationala in domeniul dementelor si bolilor neurodegenerative. Va invitam sa fiti alaturi de noi!” a declarat Prof. Dr. Catalina Tudose, Presedintele Conferintei Nationale Alzheimer 2014.

Video:

Lista individuală a clipurilor:

Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).