Follow-up: Săptămână dedicată comemorării victimelor Holocaustului la Opera Națională București (2019.10.07-14)

Opera Națională București a dedicat spectacolele din săptămâna 7 – 14 octombrie 2019 comemorării victimelor Holocaustului.

Spectatorii ce au participat la spectacolele „Samson și Dalila” de Camille Saint-Saëns, „Nabucco” de Giuseppe Verdi, „Cavalleria Rusticana & Pagliacci” de Pietro Mascagni – Ruggiero Leoncavallo și „Madama Butterfly” de Giacomo Puccini au avut ocazia să viziteze expoziția din foaierul Operei dedicată comemorării victimelor Holocaustului și susținută de Complexul Educațional Laude-Reut.

Mai jos, fotografii de la eveniment. Sunt și imagini cu interiorul Operei.

Selecție foto pe Facebook »

Album foto integral pe Google Photos »

Descriere:

Holocaustul este considerat drept cel mai mare genocid al tuturor timpurilor. În prezent, termenul este utilizat pentru a descrie uciderea a aproximativ șase milioane de evrei, majoritatea fiind stabiliți în Europa, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, ca parte din programul de exterminare a evreilor, denumit „soluția finală a problemei evreiești”, plănuit și executat de regimul național-socialist din Germania, sub comanda fermă a lui Adolf Hitler.

Geocidul s-a produs în mare parte în lagărele de exterminare echipate cu camere de gazare pentru eliminarea sistematică în masă a oamenilor, aceasta fiind o trăsătură definitorie și fără precedent a ceea ce astăzi numim Holocaustul. Lagărele au fost construite cu scopul de a ucide milioane de oameni, în principal prin gazare⁠. Cele mai cunoscute lagăre de exterminare au fost Auschwitz-Birkenau, Treblinka, Sobibor şi Belzec.

Holocaustul în România a însemnat prigonirea și exterminarea evreilor de pe teritoriile controlate de statul român între anii 1937-1944, mai precis de la primele legi anti-evreiești ale guvernului Goga-Cuza și până la lovitura de stat din 23 august 1944.

Ziua Națională a Comemorării victimelor Holocaustului este marcată în data de 9 octombrie, zi în care, în anul 1944, a început deportarea a peste 26.000 de evrei din Suceava, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Rădăuți, Gura Humoruluiși din alte localități din vecinătate către Transilvania, după ce la 14 septembrie 1941 începuse deportarea evreilor din Basarabia și Bucovina.

Comemorare victime Holocaust la ONB (2019.10.07-14)

Trimite pe WhatsAppEroare linkuri?

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).