Sfaturi pentru ambalarea în siguranță a mobilei în scopul mutării

Mobilierul ar trebui întotdeauna manipulat cu atenție, în special în timpul unui transport internațional de mobila. Fie ca vă mutați local, peste stradă, sau  realizați o mutare internațională este de dorit ca toate piesele de mobilier să ajungă in perfecta stare.

In plus, mobilierul este unul dintre cele mai scumpe și mai grele lucruri de împachetat, transportat si relocate. Piese importante de mobilier pot fi foarte scumpe de înlocuit.

1.   De ce materiale ai nevoie pentru a împacheta mobilierul ?

Dacă vrei sa îți protejezi mobilierul in timpul procesului de relocare, sau dorești sa îl duci la un spațiu de depozitare nu trebuie să aloci foarte mulți bani pe materiale de împachetat, este suficient să te deplasezi la un magazine de bricolaj, sau să comanzi online următoarele materiale:

 • Carton ondulat pentru mobilier
 • Folie bubble
 • Folie stretch
 • Pături din pâslă
 • Banda scotch
 • opțional etichete si marker

2.   Cum să pregătești mobilierul pentru împachetare ?

Pentru o mutare sigură știm că la piesele mari de mobilier este inevitabilă demontarea lor. Dar înainte de a scoate sertarele de la dulapuri, sau a deșuruba picioarele meselor sunt câțiva pași ce trebuie urmați.

Înainte de împachetare sau demontare șterge toată mobila de praf. Poate sună caraghios,  dar este un pas foarte important, deoarece granule mici de praf pot provoca zgârieturi pe mobilă atunci când se aplică folie bubble sau folie stretch. După acest pas poți scoate sertarele si împacheta în ele lucrurile mărunte, acest lucru ajută la spațiul de depozitare, dar în același timp va face si mobilierul mai ușor.

3.   Demontarea mobilierului în avans

Atunci când este cazul este recomandat ca mobilierul de dimensiuni mari să fie complet demontat. Demontați picioarele meselor, și a canapelelor, înlăturați pernele canapelelor si a scaunelor. Mai simplu o piesă dacă poate fi demontată, faceți acest lucru, deoarece va ajuta la manipularea ei mai corect la relocare, va putea fi așezată mai bine în duba de transport marfă și bineînțeles va ocupa mai puțin loc in spațiul de depozitare.

Pentru a demonta corect o piesă de mobilier țineți cont de următoarele sfaturi:

 • Folosiți manualul utilizatorului primit la achiziționarea piesei de mobilier
 • Utilizarea punguțelor ce se pot sigila este recomandat la strângerea șuruburilor si a pieselor de dimensiuni mici
 • Daca o piesă de mobilier are multe părți folosiți etichete si marker pentru a le nota
 • Atunci când folosiți o autofiletantă nu exagerați cu strângerea șuruburilor deoarece pe termen lung se va strica capul șurubului
 • Este recomandat ca demontarea mobilierului să se realizeze cu o zi înainte de ziua relocări pentru a nu se pierde timp in ziua mutări

 

4.   Ce folosim pentru împachetare, folie din plastic sau pături pentru relocări ?

Atunci când vine vorba de folosirea a materialelor de protecție este recomandat să folosim pături din pâslă deoarece acestea oferă un grad mai mare de protecție decât folia stretch sau chiar folia bubble. O altă idee este adăugarea si de carton printer piesele de mobilier

Daca vei dori să alegi o firmă de relocări din București recomandăm să vă informați in prealabil cu privire la tipul de mașina ce folosește, serviciile puse la dispoziție si de ce nu, prețul.

impachetare cu grija obiecte

Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).