Aer curat

Latest news: Am stat în Londra un an și în București, cumulat, vreo 17.

Calitatea aerului e un motiv important pentru care nu m-aș mai întoarce în niciunul din aceste orașe, aș căuta o localitate cu aer cât mai puțin poluat.

De văzut un articol care m-a pus pe gânduri:

Better air is the easiest way not to die.

Se vede / simte poluarea?

În Londra nu simți niciun aer murdar, nu e praf. Chestia e că, din ce am citit în presă în perioada respectivă (2015-2016) sunt noxe foarte rele, mai ales pe străzile turistice (Oxford street, de exemplu). La ei problema e doar în mică măsură dată de mașini, au făcut multe lucruri în direcția asta (autobuze ECO, centru pe cât posibil liber de multe tipuri de trafic), cât de poluarea adusă peste apă din Franța și Germania. Import de poluare.

La București, din ce-am citit, e mult mai mult praf, în afară de noxe care nu se simt.

Eu sunt mai insensibil, nu doar cu aerul, ci așa, în general, nu prea bag lucrurile în seamă.

Stau acum la Năvodari, destul de aproape și de mare și de canal și un lac, nu e pădure, dar nici multă poluare, din ce m-am mai uitat pe hărți Năvodariul stă bine la partea asta.

În prezent, Netul în zone “de la țară” nu merge cum îmi doresc, și depind mult de asta. Și la Năvodari se mai oprește curentul, mai pică Netul, dar 99% din timp lucrurile sunt bine, și asta e suficient, în prezent.

Iau în calcul stabilirea într-o locație de la țară, mai depind însă și de accesul la bunuri și servicii, și aici e ceva mai complicat să ai și pădure și Carrefour și spital.

Așadar, nu “simt” poluarea, dar din ce-am citit ea există. Să pleci din București la Londra, asta da trecere din lac în puț. :))

Christian Kortum - Welcome Winter
Christian Kortum – Welcome Winter,
https://flic.kr/p/2kbEUnm

PS, 2021.07.01: Mai multe resurse:

PS, 2021.08.18: Praful ridicat de pe șantiere ne afectează încet, dar sigur. Constructorii preferă amenzile în locul investițiilor – Stirileprotv.ro.

PS, 2021.08.18: INTERVIU Boala provocată de fumat și poluare care va deveni a treia cauză de mortalitate în lume: unul din 9 români este diagnosticat cu această afecțiune – Sanatate – HotNews.ro.

Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.