Post-garanția la F64

Am cumpărat în 2014 o cameră foto D7100 + obiectiv 18-105 de la F64.ro. Cumpărasem anterior de la F64 alte produse și am fost foarte mulțumit.

După cumpărare, am înregistrat produsul pe Nikonisti.ro, astfel că am extins garanția de la 2 la 3 ani de zile, în service-urile Nikon (ceva în genul acesta).

Am avut două probleme cu aparatul, una în timpul garanției, și una recent, post-garanție. De fiecare dată, inițial am sunat la F64. Prima oară am aflat că au punctul de intrare în service nu la sediul / sediile de la Unirea / Izvor, ci undeva în zona Muncii (la vreo 2-3 stații de tramvai). A doua oară am aflat că, deși aș putea veni la sediul F64 de la Unirea să las produsul pentru a fi trimis în service, mă va costa 5% din valoarea unui produs de valoare de peste 3.000 de lei. Undeva pe la 150-200 de lei pentru a primi produsul în service și a îl trimite la service-ul Nikon.

Câteva aspecte din cele de mai sus:

  • E o mare diferență între procesul de atragere a clientului (sediu la Unirea, luxos și central) și service (fie mergi de la Muncii 2-3 stații cu un tramvai, fie mergi direct la sediul Nikon, care e undeva în câmp, într-o zonă cu câini vagabonzi, la o distanță măricică de o stație de metrou de la un capăt al Bucureștiului).
  • Taxa de 5% pentru a primi un produs la Unirea și a îl preda mai departe mi se pare foarte deplasată. Nu știu cine plătește așa ceva. Iarăși, e diferența între „avem de tine, vino la noi” și „oops, ți-a expirat garanția”.
  • Comparați toate de mai sus cu eMAG: nu au un service ultra-central, dar e aproape de linia de metrou, la Crângași. Am avut recent de reparat un monitor cumpărat de la ei, dar ieșit din garanție. Au venit la mine acasă, l-au ridicat, mi-au zis că reparația e mai scumpă decât monitorul luat nou, mi-au sugerat să vin să ridic produsul și să plătesc taxa de detectare probleme. Le-am zis că vreau să arunce produsul, nu mai am ce să fac cu el. Mi-au zis „OK, ignorăm și nu plătiți nici transportul, nici taxa de detectare probleme”.

Cei de la F64 au oameni foarte competenți, o comunitate, un sediu OK localizat, ofertă mare de produse, iar în zona de promoții de Black Friday și Black Friday PRO au avut promoții foarte bune (căutați la Google „Catalog Black Friday F64 2016” sau altele similare). Dar serviciul lor post-garanție mi se pare foarte slab.

Ei zic, ca motto, „Devoted to your passion”. Termenul „pasiune” înseamnă, în accepțiunea originală, chin/calvar/suferință. Ideea e că ei văd pasiunea ca pe o parte plăcută, oferte, marketing, atracție, comunitate. „Pasiune” în sensul de plăcere. E, însă, în spatele termenului și o muncă. Ce faci când clientul e nemulțumit, când apare o problemă, când nu mai ține doar de tine? Partea asta a pasiunii e ignorată.

PS, 2017.12.28: Nu am găsit pe site-ul F64 informația despre taxa de 5%. De asemenea, se poate înțelege din articolul de față că cei de la F64 cer taxa înainte de diagnosticare, lucru care nu e cazul.

ashokboghani – Passion, https://flic.kr/p/TsovkM

Partajează pe WhatsAppLinkurile dau eroare?

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).