Modul Incognito din Chrome – beneficii (SEO, securitate, login multiplu)

În primul rând, despre ce discutăm?

Discutăm despre modul “Incognito” (sau Private Browsing sau similar în alte browser-e) al browser-ului Chrome.

Dacă ar fi să aleg o singură facilitate care mă impresionează la un browser modern, asta ar fi.

Prin ce se manifestă? Dacă apăs “Ctrl + Shift + N” la tastatură intru în modul Incognito.

Alte browser-e au scurtături similare:

  • Ctrl + Shift + N (deschide fereastră nouă) în Opera.
  • Ctrl + Shift + P (închide sesiunea curentă și deschide sesiune nouă) în FireFox.
  • Ctrl + Shift + P în Internet Explorer (variantele recente).
  • Din meniu în Safari (nu are scurtătură, și nu va deschide fereastră nouă).

Care sunt enormele avantaje ale acestui mod de navigare?

  • Pentru SEO – să zicem că vrei să verifici poziționările unui site. Chestia e că – dacă folosești unul din serviciile Google și ești logat cu un Google Account, va influența rezultatele. De asemenea, dacă ai folosit Google Search în căutări anterioare, vei avea de suferit din faptul că Google “învață”, pe măsură ce faci click, din obișnuințele tale de click și va poziționa rezultatele diferit. Așadar, și dacă ești logat, și dacă ai căutat anterior, asta va influența rezultatele. Incognito mode rezolvă problemele.
  • Securitate – intri pe un calculator nou, vrei să te loghezi 10 minute. E foarte simplu să intri în Incognito, îți rezolvi problemele, apoi închizi fereastra. Nu se va salva nicio parolă, sesiunea ta va fi delogată automat, nu vei lăsa history. Sistemul nu e perfect (nu te protejează de KeyLogger-e; dacă nu închizi fereastra, rămâi logat), dar e evident mai bunt decât să lucrezi într-o fereastră obișnuită.
  • Login multiplu – Gmail “știe” de logare multiplă, poți fi logat cu mai multe conturi în același timp. Facebook nu știe. Yahoo! Mail nu știe. Și lista continuă. Pentru oricare din aceste site-uri, e util să te poți loga cu conturi multiple, câteodată. Cel mai simplu e să deschizi un incognito window, te loghezi, rezolvi și închizi. Sigur, ai și varianta browser-elor multiple (poți inclusiv să ai mai multe variante de FireFox/Opera/cred că și Chrome – vezi Chromium și alte adaptări în același timp), însă personal mă simt foarte confortabil cu Incognito – are două avantaje – nu necesită delogarea contului vechi și merge, de obicei, mai comod decât să pornesc un alt browser și să rețin în ce conturi sunt logat de colo colo.

Despre Google Chrome:

  • Browser web, open source, viteză foarte bună în randarea JavaScript, multă simplitate (puține funcții vizibile), bine ajutat de extensiile ce i se pot adăuga, bună securitate, opțiune de sincronizare date cu alte prezențe de Google Chrome, bună personalizare, bune setări de tip Privat (cum am arătat mai sus).

Notă: Găsiți și alte tipuri de software cum e cel de mai sus pe Exe Software – de la ERP la soluții mobile.

Notă: de văzut și – BitDefender Antivirus.

Trimite pe WhatsAppEroare linkuri?

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).