Clipurile video convertesc. Sau, cel puțin imagini (statice sau animate)

Vorbesc în mesajul de față despre clipurile video – descriu ce înțeleg prin asta, prezint niște avantaje, dar dau și alternative, tratez temerile în realizarea unui clip video și încerc în final să trag concluzii.

Descriere

  • Înțeleg prin “Clip video” un fișier video.
  • Poate să fie rulat de pe propriul site (cu avantajul mai marii flexibilități), poate fi externalizat pe o soluție gratuită (recomand YouTube / Vimeo), sau poate fi externalizat pe o soluție plătită. Merită să externalizați, în special pentru SEO (detalii despre partea tehnică, plus altele și încă câteva)

Avantaje

  • Când te uiți la un video, ești pe de o parte foarte comod (apeși butonul și nu trebuie să citești cu atenție un text), și pe de altă parte vizitatorii au încredere mai mare în tine (au impresia că sunt acolo, cu tine). Detalii.
  • Video-urile convertesc vizitatorii, îi captivează și îi transpun în altă lume. Atrag atenția. De aici vin tot felul de minunății, dar, în mod special, cresc conversiile. Dacă vrei să faci din vizitatorii tăi cumpărători, din cititorii tăi temporari abonați constanți, dacă vrei ca vizitatorii să te sune, un video ar trebui să crească conversiile. De citit un test, o soluție practică și o combinație între cele două.

Alternative

  • Dacă, din diferite motive (încerc să le abordez mai jos), nu poți face video, a doua variantă ar fi, cel puțin, imaginile. Poți pune fotografii, poți face galerii foto, poți crea prezentări și pune pe SlideShare (de pe care să iei cod embed). Imaginile “vând” și, dacă nu ai posibilitatea să faci video, fă-le măcar imagini statice (de forma – fotografie / galerie foto / prezentare).

Temeri

  • Video-urile costă. Ei bine, da, costă. Efort și timp pentru crearea clipurilor, hardware (cameră video și – atenție! – lumini bune, a nu se ignora acest aspect, de asemenea, poate fi cazul și de un microfon; alte elemente de decor), software (pentru editare video). Nu am soluție aici, ce ar fi important de evaluat ar fi nu atât costurile, cât raportul între costuri și profit, și cum se compară asta cu alte metode de marketing.
  • Dificultate tehnică. Da, nu e foarte simplu să faci video. Nu, nu e extrem de complicat, și poți progresa pe parcurs. De asemenea, poți externaliza procesul.
  • Calitate slabă a video-urilor. Cu atenție la punctele de mai sus, poți depăși obstacolele.
  • (cel mai des întâlnit motiv de către mine) Lucruri legate de psihologie – “Eu pe cameră?” / “Noi pe cameră?” / “Să facem noi video despre produsele noastre?”. Răspunsul e – “da, ar trebui să faci asta, dacă încasările justifică cheltuiala și efortul”.
  • Dacă temerile sunt fondate și depășesc avantajele, puteți încerca alternativele prezentate mai sus.

Concluzii

  • În multe situații, sfatul meu ar fi “faceți video”. E generalist, e biased, și e îndreptat în special împotriva temerii personale de a fi filmat (“Eu să apar filmat(ă) pe YouTube?”).
  • În orice situație, sfatul meu este “faceți video, dacă e mai rentabil decât alte activități pe care le-ați putea face în timpul respectiv / cu costurile respective”.
  • De văzut sloganul YouTube – “broadcast yourself“. Tu însuți/însăți pe net.

Trimite pe WhatsAppEroare linkuri?

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).