Cum îți faci back-up pentru fișiere?

tresorit-logo-109x34 Un laptop sau un PC depind, de multe ori, de o unitate de stocare a informației – hard-disk sau SSD. Datele sunt stocate undeva. Ei bine, în timp, imprevizibil, fără mesaj de avertizare, fără să poți interveni, unele unități de stocare pierd. Hard-disk-urile pierd date, informația se pierde. Da, e posibil să poți recupera ceva date, dar costurile sunt foarte foarte mari (se ajunge la mii de euro, fără nicio garanție că datele vor fi recuperate, parțial sau total)

Cum faci pentru a preveni ca acest lucru să se întâmple? Cum te asiguri că datele tale sunt în siguranță? Câteva opțiuni:

  • Fă back-up al fișierelor importante pe un DVD. Pune un DVD în unitate, și scrie un DVD cu datele tale.
  • Cumpără un al doilea hard-disk în PC-ul tău, sau conectează un hard-disk extern la PC-ul / laptopul tău, fă back-up, apoi deconectează hard-disk-ul (fie el intern sau extern). De ce să nu îl ții constant conectat? Pentru că e posibil să dai de un virus de PC care șterge toate datele, inclusiv ce ai pe hard-disk (sau, cel puțin, ți le virusează).
  • Folosește o aplicație de stocare a datelor din PC-ul tău în altă parte – de obicei, stocare în cloud.

Ce opțiuni ai aici? Opțiunile sunt multiple. Câteva lucruri, de început:

  • Aflați aici care ar fi opțiunile principale – SkyDrive, Google Drive, Apple iCloud, Dropbox, SugarSync, Box, Spideroak.
  • Aici aflați care opțiuni sunt mai populare, ce să alegeți dacă popularitatea e un criteriu.
  • Aici puteți afla ce alte lucruri, în afară de back-up al datelor, puteți face cu o aplicație de cloud storage.

Eu personal folosesc activ Dropbox și SugarSync, dar, începând cu astăzi, sunt interesat și de o altă aplicație, despre care vorbesc mai jos.

Așadar – Tresorit.

Părți pozitive:

  • 50 de GB stocare gratuită, e mult peste ce găsești de la alți furnizori. Notă: E o ofertă temporară, până pe 20 mai 2013.
  • E foarte OK cu criptarea datelor. Datele tale sunt în siguranță.

Slab la următoarele:

  • Nu poți accesa fișierele de pe Net fără să pui programul în PC.
  • Integrare mult mai slabă cu alte device-uri (Dropbox e, mai mult sau mai puțin, “peste tot”, pe când Tresorit e mult mai slab; e mult mai probabil să găsești integrare cu Google Drive decât cu Tresorit, cel puțin în prezent).
  • Există un risc (mic) ca după un timp serviciul să nu mai fie funcțional, dar nu pierdeți neapărat mare lucru (fișierele rămân la voi în PC).
  • Aplicația are mai puține funcționalități decât aplicații similare.

În concluzie, pentru 50 de GB gratuit (până pe 20 mai 2013) și sigur – Tresorit. Impresii ale altora în comentariile de mai jos.

(mai multe)

(notă – puteți, posibil, avea unele reduceri de Notă: World backup day News, Videos, Reviews and Gossip – Lifehacker – există așa ceva, și puteți obține reduceri la unele servicii de back-up online în ziua respectivă.)

Trimite pe WhatsAppEroare linkuri?

3 comentarii la „Cum îți faci back-up pentru fișiere?”

  1. Buna treaba !
    + merci pt. link-ul cu 50Gb stocare gratuită – chiar functioneste :)

    Sa auzim de bine.

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).