Despre alegerea unei tablete – Apple iPad, generația a 4a, 4G, 16 GB

img255287-31102012162927-0_350x350c_nd77Bună, Discut mai jos despre etapele prin care am trecut în alegerea unei tablete. Rezultatul final va fi – iPad generatia a 4-a, Ecran Retina, Cellular, 16GB, 4G, Negru Cum voi folosi tableta?

 • Frecvent – Să citesc în metrou. Dar nu prea pot citi pe 7″. M-am uitat peste ele. Nu e OK.
 • Rar – Să merg la prezentări în oraș. Dar pot căuta un loc cu Wi-Fi, sau să mă conectez la netul de pe mobil. Nu vizitez 100 de site-uri / pagini. Am nevoie de 3G, dar pot trăi fără. (ulterior, am modificat opțiunea asta – „da, am nevoie de 3G/4G”);
 • Rar – Să pot să îl folosesc pe post de laptop, în combinație cu tastatură externă (dacă se poate și mouse, e extra-bonus, dar nu caut asta; tastatură însă – da). În general, pe unde merg fie am Wi-Fi, fie am ce să fac fără net (scriu reviews, scriu articole). (ulterior, am modificat opțiunea asta – „da, am nevoie de 3G/4G”);

Pe baza nevoilor ăstora – Ce nevoi am?:

 • Ecran – 10″, că cu 7″ mă doare capul. Axată pe citit (rezoluție bună, sau cel puțin decentă).
 • Conectivitate – Dacă se poate 3G, e un bonus binevenit. (ulterior – e necesar, nu doar binevenit)
 • Procesor – Relativ performantă, să nu plâng după ea când vizitez o pagină.
 • Aspect exterior, construcție – nu contează. da, prefer să fie frumoasă, aș vrea ceva alb, aș vrea ceva ieșit din comun. Dar banal will do fine.
 • Brand – nu chinezării, nu țin să fie Apple.
 • Multi-tasking – nu, foarte rar voi fi la birou cu ea. În general, one task, sau cel mult două – site + feed-back, ceva relativ banal.
 • Spațiu disc – cât mai mic. Nu mă uit la filme, aplicațiile vor fi la un minimum, vreau mic.
 • Sunet – nu îmi pasă. Oricât de de bază ar fi, e OK. Dacă e bun, nu mă deranjează, dar nu iau tabletă pentru filme și muzică.

Nu credeam că îmi va păsa de asta, nu am conștientizat că ar fi o problemă, dar … „Unfortunately, much like the iPad 4, the battery in the Google Nexus 10 can’t be removed. So you don’t have the option to swap in a spare when it runs down, while if it ever wears out you’re out of luck.” (sursa) OK, am citit mai multe:

OK, nu pot eu acasă să îmi schimb bateria singur, sau, oricum, mi-ar fi greu, dar se poate. Există soluție. Mă speriasem când am citit asta, a fost pe la sfârșitul analizei mele, era un factor foarte mare pentru mine – „Cum o să fie tableta peste 3 ani, când bateria va fi, posibil, pe la vreun 50% din durata de viață actuală?” Puteam să caut tablete cu baterie înlocuibilă, dar ar fi limitat drastic opțiunile. Puteam să las așa (fără să mai schimb bateria), dar aș fi stat cu un ceas deasupra capului („dacă nu folosești tableta, viața i se scurge, oricum”). La un minim research, singura opțiune era un „Samsung Galaxy Note 10.1” (mai e și – Cumpara Tableta Toshiba Thrive, dar mi se pare irelevantă). Nu era o opțiune prea rea, dar nu era neapărat ce voiam eu (vezi mai jos). OK, m-am liniștit, dacă voi dori neapărat, se va putea schimba. Notă: o să bălăcăresc Apple mai jos, dar formatul tabletei, 4:3 vs. 16:9 al Google, e fantastic. E fenomental. Mă uit la el și zic – vreeeeau. Asta da, o chestie mișto. Notă ulterioară – Apple rulz. :)

Opțiuni?

Chinezării

 • N-am încredere, nervi și timp să mă las pe mâna lor. La eMAG sunt mai multe chinezării. Dețin și eu una. Nu doresc.

Toshiba / Motorola / Sony / Fujitsu / altele, PC Garage are mai multe

 • Preț pe un brand care nu se transferă în tablete (Motorola e un brand, nu și în tablete; Sony e un brand, nu și în tablete etc. Ajung să plătesc pentru un brand irelevant).
 • Nu m-au interesat, mă aștept să nu găsesc prea multe review-uri.

Samsung Galaxy Tab 2

 • Populară, are tot ce trebuie, tableta ideală. Mai puțin un lucru – n-are performanțe, greoaie. N-am timp de așteptat.

Apple iPad 4 4G, 16 GB

 • Prea scump. E OK totul, dar până la un punct. Dacă compari iPad 4 3 G cu Nexus 10 obții cam aceeași chestie, dar cu diferență de 900 de lei. OK, nu. Nu se poate schimba bateria simplu. Notă ulterioară – OK, e scump, e preț/performanță slab, dar e optim. Dacă ar exista Nexus 10 cu 4G, aș lua Nexus 10. Nu există.

Asus VivoTab

 • Prea scumpă pentru ce oferă. Sunt niște sume, și nu mă ajută prea mult performanțele suplimentare. Da, vreau multe, dar nu vreau 100%. E OK 85%.
 • Editare ulterioară, 2013.04.15 – tableta e drăguță. Performantă, puternică, are „chestii”. Câteva probleme mari – nu are ecran la rezoluție mare, bateria ține mai puțin (dar compensează asta prin greutatea bună) și … n-ai aplicații. E drăguț că vine cu Office 2010 și ai și un program de FTP, dacă insiști. Dar are Internet Explorer ca browser default, ai unul-două readere de PDF-uri și lista continuă. Nu îți place un PDF reader? Mai ai unul, două trei. Și lista se oprește. Ai o problemă cu clientul de FTP? Asta e, ai doar o opțiune. Iar Internet Explorer nu mai folosesc de ani de zile. Aș putea, nu zic nu, să mă obișnuiesc, forțat cu Internet Explorer. Dar nu doresc asta. Nu vreau să mă acomodez eu cu el, vreau să pot alege browser-ul. Și, altfel, orice nu e pe lista Apple – „nu există”, „nu avem”, „nu se poate”. Și Apple limitează opțiunile, dar una e să limitezi la câteva zeci (puține) de aplicații, alta e să limitezi la cel mai mare eco-sistem de aplicații de pe lumea asta (iOS). De asemenea, la Asus VivoTab nu pot folosi tastatura cu alte device-uri. Așa, cu iPad sau Nexus 10 pot pune o tastatură bluetooth și gata. Și merge și la telefon și la tabletă aceeași tastatură. Mă uit prin ecosistemul de aplicații al Windows RT. Ei zic că pot vedea aplicațiile după ce am tableta în față, și programul instalat. Da, inteligent, ce să zic. La „Books & Reference” îmi arată 6 aplicații. Nook și Kindle (aplicații) par OK, dar am mari temeri că voi găsi o aplicație PDF care să mă mulțumească dacă astea sunt opțiunile. Și, revin la browser – păi în asta îmi petrec eu timpul, nu vreau doar IE 10. Și în PC am vreo 3-4 browsere (Chrome, FireFox, Opera, IE, poate și Safari, poate și Tor Browser, uneori Chromium, dar folosesc doar primele 3). Cu toate motivele astea, e și scumpă. Păi iau iPad, de ce să mă complic cu Asus. A, îmi place la tabletă că merge să conectezi stick-uri pe USB. E OK asta.

Apple iPad 2, ceva promoție la Altex

 • Neperformant, similar cu Galaxy Tab 2, comparabil chiar la preț cu promoția de pe Altex de acum. Rezoluție relativ slabă, procesor relativ slab. Nu e cea mai proastă alegere, dar nu doresc asta. Nu se poate schimba bateria simplu.

Galaxy Note 10.1

 • Scump, meritat poate, comparativ cu Nexus 10; stylus de care nu am nevoie; non-brand; ecran stupid la banii lui; are procesor de multitasking (lucru de care nu am nevoie). Altfel, o opțiune la care m-am gândit. Cel mai ușor de schimbat bateria.

Nexus 7 vs. Nexus 10

 • Nexus 7 are zvâc și e pentru viteză iute, e pentru conectivitate și „vreau acum”. Dacă aș fi în „Carpe Diem”, mi-ar plăcea. Azi-dimineață eram convins că asta vreau. Acum ceva timp, când s-a lansat, și am citit review-uri, eram convins că asta vreau. Ah! Carpe Diem! Dar …
 • Nexus 10 n-are conexiune 3G, are super grafică, super putere, e mare și greoi. Te scoate din „vreau acum” și îți dă performanțe. Asta caut. 3G ar fi fost OK, dar pot trăi fără el. Are ecran, forță, și rezistență. Pierde la net, pierde la mobilitate. E suficient de bun pentru dorințele mele. Gama de preț (2000 de lei, preț standard, dar o să scadă pe la 1.700-1.800 dacă îl cumpăr cu voucher + resigilate) îl face OK. Nu excepțional, dar OK.

Altfel, Nexus 7 e cea mai populară tabletă, după care vine Nexus 10 (scot din calcul Apple, care e în altă gamă de preț) aici – Five Best Android Tablets. Am citit și alte review-uri, în general Nexus 10 e văzută ca un raport bun preț-calitate, e axată pentru multimedia (eu o să folosesc citit + browsing pe Wi-Fi), performantă. Nu are 3G, dar pot trăi cu asta. Nexus 7 ar fi optimul popular, dar eu caut optimul meu. iPad generația a 4-a ar fi visul oricui, dar visul vine cu costuri reale. Și alte explicații, vezi mai sus. Ce îmi place la Nexus 10 (opțiunea inițială)?

 • Ditamai rezoluția – locul 1 pe piață în prezent.
 • Performanțe mari, printre cele mai performante tablete.
 • E de la Google (via Samsung). Nu ai tabletă „Huawei”, ai tabletă Google. E ceva.
 • E OK ca preț, nu cea mai convenabilă (Nexus 7 e mai OK), dar, oricum, ei ies nu foarte sus.
 • Am căutat pe, net pot atașa tastatură (via Bluetooth). Ar trebui să fie compatibilă cu ce am deja, dar nu văd ăsta ca pe criteriu major (ce tastatură pot atașa tabletei). Ignorăm, deocamdată.
 • E OK Android-ul de pe tableta Google, ca variantă de opțiuni de viitor. În viitor, mă aștept să găsesc aplicații de care am nevoie care să suporte tableta.
 • E o chestie relativ nouă, nu va ieși din uz curând.

Comentarii utile despre Google Nexus 10:

 • „Buy a cheap USB OTG cable from Amazon (you can get them for south of $2 with free shipping if you look), and hey presto, your Nexus 10 can work with USB keyboards, mice, and with a little tinkering, flash drives. Good way to solve the limited storage issue (see below).” (sursa – Amazon.com: Google Nexus 10 (Wi-Fi only, 16 GB): Computers & Accessories)
 • „Be aware that the Nexus 10 doesn’t play very well with a bluetooth keyboard. Not sure what is wrong, but it is really intermittent and when I try to use it with a browser, it causes them to not take the typed information correctly. Only a program or two works acceptable with the bluetooth keyboard.” (sursa – Five Best Android Tablets)
 • (minus, not a …) „- Tool for actually doing work. I have a bluetooth keyboard hooked up to it, and that does work well. However, it’s not a replacement for a laptop as much as I might want it to be. Now, I didn’t really expect it to be but it would be nice if it was. It’s not quite there yet, though they do make a good effort at it.” (sursa – Amazon.com: Customer Reviews: Google Nexus 10 (Wi-Fi only, 16 GB))
 • „1st, why would anyone need a resolution like this on a 10” pad. I see no difference between the 1920×1080 on Infinity and this tablet’s resolution. Lots of the duo-core processor power goes toward accommodating this huge unnecessary resolution. The pad is definitely slower than my Infinity.” (sursa – Amazon.com: Customer Reviews: Google Nexus 10 (Wi-Fi only, 16 GB))
 • „The thing I hate most(for all Android tablets with 4.0 and above):
 • The bottom bar is present all the time(youtube can hide it though), even when you play games. In landscape mode, it takes a whole 1/10 of the screen for no purpose, it is a huge waste, it also makes the screen feel unnaturally narrow..” (sursa – Amazon.com: Customer Reviews: Google Nexus 10 (Wi-Fi only, 16 GB))
 • „Unfortunately, much like the iPad 4, the battery in the Google Nexus 10 can’t be removed. So you don’t have the option to swap in a spare when it runs down, while if it ever wears out you’re out of luck.” (sursa – Google Nexus 10 review: Features | Tablets Reviews | TechRadar)
 • „If you’re moderately tech-savvy and not already entrenched in iTunes, then we’d give the Nexus 10 the edge, but if you want to keep things simple or already have your whole library in iTunes, then the iPad wins.” (sursa – Google Nexus 10 review: Movies, music and books | Tablets Reviews | TechRadar)

În cele din urmă, decizia de luat a fost între Galaxy Note 10.1 și Google Nexus 10. Pe scurt, între:

 • Internet mai bun – 3G (și micro-SD, să zicem, nu îmi trebuie acum, dar e un punct).
 • 500 de lei mai puțin, ecran mai bun, construcție mai bună, raport preț/calitate bun.

Întrebarea care se pune – când ești în metrou, e suficient să ai net pe mobil, sau vrei mai mult? Când ești în oraș, e destul că ai net pe mobil sau vrei neapărat și pe tabletă? (am Wi-Fi, dar asta e excepția, nu regula) La asta se reduce totul – Net vs. Alte avantaje. Și acum văd „Alte avantaje” ca fiind mai importante. O altă decizie a fost între iPad generatia a 4-a, Ecran Retina, Cellular, 16GB, 4G, Negru, și Google Nexus 10. Alegerea e între:

 • iPad 4 are 3G (ce voiam să cumpăr), are ecran puțin mai bun (și ca aspect lățime/înălțime, și ca culori; rezoluția e irelevantă între cele două), și are brand / construcție;
 • Google Nexus 10 are reducere de preț cu 900 de lei + accesorii mai ieftine.

OK, nu doresc să plătesc 900 de lei pentru 3G. Nu pentru net continuu doresc tableta, ci pentru funcționalități. Ulterior – da, aleg iPad 4. Aleg pentru performanță, grafică și … 4G, care îmi e necesar, nu doar un moft. Comentarii depsre iPad generatia a 4-a, Ecran Retina, Cellular, 16GB, 4G, Negru, la modul general:

 • In short: if you’ve got an iPad 2, or don’t really care about visuals, then you should stick with / purchase the now much cheaper pad, which starts at £329 / $AU429 – or there’s the superb iPad mini to think about. But we recommend you probably don’t look at the upgraded model – once you’ve gazed adoringly into the Retina Display, played any of the high-power games or watched a Full HD movie in your hands, you’ll struggle to not hate any tablet that isn’t the new iPad 4, and for that and myriad other reasons, we’ve decided to make it a thoroughly Recommended tablet. (source)
 • The new iPad with Retina Display is the best large tablet going with better battery life and performance than both the iPad 3 and the other large tablet competition. It also boasts the best build quality and the most comprehensive selection of truly tablet-oriented apps.  (source)
 • The new fourth-generation iPad is the best iPad. It’s the fastest iPad. But it’s no longer the smallest iPad, or the most affordable. That changes the perception of Apple’s larger tablet seemingly overnight: this is now the professional-level performance device, the laptop alternative. Who are we kidding? It’s still pretty portable, and at $499, it’s decently affordable. For those who care about the best screen, excellent battery life, impressive performance and the greatest compatibility with cutting-edge apps, look no further. Others may choose the iPad Mini for its compactness. In the long run, the iPad Mini may be the most successful iPad. Today, I still think that award belongs to the larger, classic version, but by a narrow margin – and mainly because of that Retina Display. (source)
 • Current iPad 3 owners needn’t bother upgrading unless you desperately want 4G connectivity. For everyone else, the iPad 4 is the quickest iPad yet and a solid choice for a tablet in which we can barely find fault. (source)
 • Rival tablets may be able to beat Apple on price, and perhaps even a spec or two, but no one else comes close in terms of experience. Come to your senses and get an iPad already. There’s a reason it’s the most popular tablet in the world, and it’s never been clearer than in the iPad 4. (source)
 • The 4th generation iPad is a good evolution over the 3rd generation model. It doesn’t fundamentally change the device or its function, it just makes it better. Battery life and performance are both improved over the iPad 3, and on the graphics side we finally have an SoC capable of driving good looking games at the iPad’s native resolution. I don’t know that there’s substantial enough of a change to warrant an upgrade from the iPad 3 (unless you happen to be a game developer), but if you’ve been considering the iPad the 4th gen is a definite improvement over its predecessor. (source)
 • The fourth-generation iPad is the very definition of an iterative change: Apple made important things better, but neither overhauled nor revolutionized anything. If the iPad’s history is any indication, the fourth-generation iPad’s advantages over the third-gen model will be most apparent two years from now, when apps are designed for the better processor and the Lightning connector has spawned a much larger universe of accessories. Then you’ll want the extra power and the adapter-free lifestyle. For now, if you’re within your return window you should probably swap for the newest iPad, but if not? Rest assured you’re not really missing that much. Not yet, at least. (source)

Notă: pe eMAG oamenii cumpără în prezent foarte mult Nexus 7 cu 3G. Pe PC Garage, la fel, e în top vânzări. Asta spune ceva despre abilitatea oamenilor (cumpărători) de a înțelege ce să cumpere și a oamenilor (vânzători) de a prezenta asta atractiv. Am citit o temere – că nu poți jailbreak-ui foarte simplu iOS, și, dacă totuși vei face asta, ai două probleme: a. Riști reinstalare de sistem de operare, la un moment dat. b. Unele aplicații costă, chiar pe tabletă cu jailbreak. Costă 10$ o aplicație de Office non-standard, dar există și variantă free de tip Office, și există o aplicație prin care te poți conecta la Net, și să ai un fel de remote connection, cu Office de tip desktop. Chrome e considerat de Lifehacker cel mai bun browser pentru iOS și e gratuit. În rest, mă uit pe lista aplicațiilor de pe mobil, și fie văd aplicații cărora nu le-aș duce dorul, fie sunt convins că voi găsi variantă gratuită. Am nevoie, standard de – email + ceva office, browser de Internet, ceva aplicații dedicate, care în general sunt gratuite. Până acum, suita de Office costă 10$, deși alternativele gratuite ar putea fi OK (voi avea foarte rar nevoie de alt. Cam ăsta e tot costul cu aplicațiile. … și … „A recent Microsoft press release from the company’s Czech Republic subsidiary revealed that Office Mobile apps for Android and iOS would be made available from March 2013. We understand that Office Mobile for iOS will arrive first in late February or early March, with an Android version due in May.” (Exclusive: Microsoft Office for iPhone, iPad, and Android revealed | The Verge) „You can also easily view your online documents in Safari, as both Office Web Apps and Google Docs let you view your files with a mobile browser. Unfortunately, though, you cannot edit documents in either on your iPhone or iPod Touch.” (What is the Best Office App for my iPhone or iPod Touch?) Da, pot dori alte aplicații, dar nu văd asta ca o mare temere acum. Nu intenționez să folosesc tableta pentru mari chestii sofisticate. :) Încă ceva: „First, Do You Need an Office App? First, though, you’ll need to decide if you actually need an office app. If you mainly use your iPhone or iPod Touch for personal use, then you may not need to view or edit documents and spreadsheets. If you sometimes need to view documents and give feedback without editing the files, iOS’ built in document viewer works great for looking at documents in email attachments and online. Just tap on a document or file in an email, and you’ll see a preview that renders documents almost perfectly. Rich documents may not display fully, but it should be close enough to work.” (What is the Best Office App for my iPhone or iPod Touch?) O altă temere ar fi de faptul că nu mă pot adapta la iOS, eu fiind obișnuit cu Android. Am căutat pe site-uri în română motive să nu cumpăr produsul. Am găsit, în principal, articole ce păreau a fi traduse. Faptul că iOS e complicat de jailbreak-uit și, odată făcută asta, e complicat să ai orice aplicație pe el. Sau costul aplicațiilor, iarăși motiv important în România. Am citit însă numai chestii aiurea. De ce am făcut research-ul ăsta? Pentru preț, pentru informare, dar în primul rând pentru a lua o decizie bună. Să știu la ce mă înham. Să știu dacă nevoile mele sunt într-adevăr bune, și pot fi atinse de opțiunile curente.

2013.04.18: A apărut o nouă tabletă – HP ElitePad 900. Citind despre ea, aflu că pot rula aplicații Windows. Păi stai așa, că nu mergea pe tablete cu Windows RT. Se pare că am citit greșit. Există Windows 8 și există Windows RT. Și pe Windows RT merg mai multe aplicații. Căutând eu pe net, am aflat că pot rula, în principiu, și alte aplicații decât cele standard de Windows RT.

Și am recitit ce am scris despre Asus VivoTab – Performantă, puternică, are „chestii”. Reiau cele câteva probleme mari:

 • Nu are ecran la rezoluție mare – nu îmi (mai) pasă.
 • Bateria ține mai puțin (dar compensează asta prin greutatea bună) – OK.
 • N-ai aplicații – Am Internet Explorer 10, Office, și ceva reader PDF. Good enough. Am nevoie de ceva business, nu ceva click & have fun. Poate voi avea probleme să pun Chrome. Poate readerul pdf nu va fi cel perfect. Dar, all-in-all, tableta nu stă rău. Îi pun o tastatură externă, îi pun un stick USB. Contează și asta, parcă. :)

I love it. :)

Later edit: I-am găsit buba și acesteia. Stai, conectezi tastatura, deconectezi, stai, conectezi tastatura, deconectezi. Neah. :)

Later edit (2013.04.18, seara): mi-am dat seama de o chestie. Criteriile mele sunt:

 • Putere – tabletă după care să nu aștept.
 • 3G / 4G – să am net pe ea.
 • Ecran 10″.

Asta caut. Poate fi un Google Nexus 10, dacă renunț la net. Poate fi un iPad cu 4G. Poate fi Asus Vivo Tab. Dar nu țin neapărat să am tabletă cu iOS, sau tabletă cu Windows, sau un Nexus 10.

Și atunci, care e criteriul? Păi pe 23 ale lunii scad prețurile la resigiltate la eMAG. Fac o căutare după tablete cu 3G / 4G resigilate, salvez în bookmarks, când au scăzut prețurile, pac!, cumpăr instant prima tabletă. Mă uit din seara anterioară care ar fi tabletele disponibile (noaptea nu apar produse noi la resigilate eMAG). Și cumpăr prima disponibilă. Dacă nu găsesc nimic, iau ce găsesc cu prima ocazie.

Nu văd mari enorme diferențe între un Asus Vivo Tab, un iPad cu 4G și un Nexus 10. Dacă pot avea o afacere mai bună scăzând prețul cu 5%, de ce să nu fac asta? Prefer un best deal.

Voi folosi tableta în special pentru – citit. Browsing doar din când în când. Alte aplicații doar din când în când. Filme rareori. Altfel, că are tastatură, că are USB, că merge sau nu Chrome, că am aplicații pe bani sau gratuite, că sunt familiarizat cu Android, că e 4G sau WiFi, că are Retina sau mai mare sau mică, sunt mici detalii. Da, contează, dar nu așa mult. Dacă pot avea oricare din tabletele astea la prețul cu 15% mai mic decât dacă e nouă, și am și voucher luat mai ieftin, disucătm de o reducere substanțială. Prefer asta obsesiei „Heeeeei, dar am iPad”. Nu mă mai interesează atât de mult.

Sunt tot felul de pro și contra. iPad e mai de fițe și atrage privirile. Windows-ul e mai fițos la aplicații. Nexus n-are net. La Apple am probleme de compatibilități. Nexus are ecran foarte bun. Asus are tastatură, la restul pot să leg. Asus are USB. Asus e mai ușoară. Asus e incomod de legat cu tastatura, dar tastatura îi dă durată de viață mai mare. Nu aș cumpăra neapărat un produs Apple (sunt biased în sens negativ împotriva lor). Google sunt mișto. Asus e așa și așa. Nexus 10 are un sistem de operare cu care sunt familiarizat. Mă rog, tot felul de chestii din astea, care la un moment dat devin irelevante. Pot renunța, relativ ușor, la unele din criteriile mele. Pot avea un ecran care nu are rezoluția uluitoare, pot să trăiesc fără 4G, pot să trăiesc și cu Windows și cu Android și cu iOS, pot să mă bucur de USB sau de lipsa lui.

Însă preț standard – 15% – 15% e o reducere OK, și mă mulțumește, în acest moment, fix asta. :)

Filtre OK – preț între 1700 (Nexus 10) și 2900 (iPad 4 cu mai mult de 16 GB), diagonala peste 9.7 inch și … cam asta e. Da, probabil nu voi lua ceva cu tastatură, dar pot lua. Da, probabil pot lua cu 3G/4G, dar nu neapărat. Da, probabil prefer cu 3G, dar și fără e suficient de bine. Da, probabil nu iau iPad cu 64 de GB și fără 3G, dar vreau să văd și opțiunea asta. Și lista continuă.

Notă: de văzut și partea a doua a articolului – Ce tabletă să cumperi?: Olivian Breda.

Partajează pe WhatsApp

Lasă un comentariu

Reguli pentru cei care lasă comentarii »

Puteți folosi Gravatar pentru a adăuga avatar (imagine comentarii).