Duminică 29 iunie, la ora 17 a avut loc la cafeneaua Delicatese Florescu din Diverta Băneasa Shopping City (etajul 1), o întâlnire cu Valentin Teodosiu, Bedros Horasangian și Gheorghe Florescu.
Mai jos, fotografii și secvențe video de la eveniment.
Clipurile video, rulează unul după celălalt:
Lista individuală a clipurilor:
- Valentin Teodosiu – Povesti cu actorii de ieri si de azi (2014.06.29, Diverta Baneasa)
- Gheorghe Florescu, Valentin Teodosiu, Bedros Horasangian (2014.06.29, Diverta Baneasa)
- Gheorghe Florescu si Valentin Teodosiu – Povesti cu actorii de ieri si de azi (2014.06.29)
Playlist: Povești cu actorii de ieri și de azi: 29 iun Diverta Băneasa – YouTube
Fotografii de la eveniment:
[alpine-phototile-for-picasa-and-google-plus src=”user_album” uid=”100050990853086188413″ ualb=”6030409401018369921″ imgl=”fancybox” style=”windows” shape=”rectangle” size=”640″ num=”100″ highlight=”1″ align=”center” max=”100″]
Album Facebook: Follow-up: Povești cu actorii de ieri și de azi, cu Valentin Teodosiu, Bedros Horasangian și Gheorghe Florescu (2014.06.29, Diverta Băneasa)
Valentin Teodosiu a debutat pe scena Teatrului Nottara in 1977, cu rolul principal din spectacolul “Peer Gynt” de Henrik Ibsen, iar pana azi a jucat in piese de William Shakespeare, Teodor Mazilu, G. B. Shaw, Mihail Bulgakov, B. St. Delavrancea, Adrian Lustig si multi altii. In ultimii ani a inceput sa colaboreze cu mare succes si la productii teatrale independente ale tinerilor dramaturgi si regizori romani.
A apărut la televiziune in spectacole de teatru, in emisiuni, reclame, precum si in spectacole de teatru radiofonic. Si-a imprumutat vocea, celebra de aproape 20 de ani ca “vocea de la ProTV”, unor personaje de filme de animatie, foarte indragite de copii.
Pe marele ecran a debutat in 1977, cu un rol in filmul “Aurel Vlaicu”, iar pana astazi are la activ 86 de aparitii in film. Rolul la care tine cel mai mult este cel al profesorului Nicolae Iorga din “Drumet in calea lupilor” (regia Constantin Vaeni). Cu interpretarea sa, pelicula “Nunta muta” regizata de Horatiu Malaele a atins in Franta un numar impresionant de spectatori.
In 2006 a publicat cartea autobiografica “Un clovn pentru eternitate”.
Bedros Horasangian (n. 18 noiembrie 1947, București) este un scriitor și eseist român de origine armeană, prozator al generației literare ’80.
Fiul lui Ovanes Horasangian, inginer, și al Nadiei Horasangian. Este căsătorit, fără copii. Utilizează mai multe pseudonime. În prezent deține rubrica de cronică muzicală în revista Observator cultural, semnată cu pseudonimul Florin Baiculescu. După absolvirea Liceului „Spiru Haret” (1965), urmează Facultatea de Echipament Tehnic a Institului Politehnic din București (1965-1970). Începe să lucreze ca inginer, dar renunță pentru a se dedica scrisului. Colaborează la revistele România literară, Tribuna, Viața românească, Observator cultural. A fost atașat cultural la Ambasada României în Grecia (1997-2000) și director al Centrului Cultural Român din New York (2002-2004). Debutul literar în 1984 cu două volume de povestiri: Curcubeul de la miezul nopții și Închiderea ediției. (sursa)
Gheorghe Florescu s-a născut la 8 mai 1944, în timpul unui bombardament anglo-american, în Biserica Sf. Treime din cartierul Dudeşti. La vârsta de 8 ani, după arestarea tatălui său, fost detectiv la Siguranţa Statului, începe să lucreze ca băiat de prăvălie, apoi ca ajutor al unchilor săi olteni care vindeau în Piaţa Vitan. Termină liceul, dar consideră că nu are condiţiile necesare pentru a urma Facultatea de Istorie, aşa cum şi-ar fi dorit. Se căsătoreşte şi, după terminarea stagiului militar, se angajează în comerţul de Stat. Între 1964 şi 1971 trece, pe rând, prin toate funcţiile operative ale comerţului en-gros (primitor-distribuitor, dispecer, şef de secţie al Depozitului de Delicatese Panduri din cadrul Agenţiei de Import).
În martie 1971, preia de la mentorul său, cafegiul armean Avedis Carabelaian, magazinul de cafea şi dulciuri din Bd. Hristo Botev 10. Treptat, locul acesta devine un adevărat punct de reper al boemei artistice a Capitalei. Are aici drept clienţi mari personalităţi ale vieţii literare, artistice şi medicale, dar şi figuri importante din Justiţie, Miliţie şi Securitate. La 4 martie 1977, blocul din Hristo Botev 10 se prăbuşeşte, dar, printr-un extraordinar noroc, el scapă cu viaţă.
În anii ’80, lupta pentru aprovizionarea noului său magazin din str. Sfinţilor 6 se dovedeşte extrem de riscantă. În aprilie 1985 e arestat şi condamnat la 11 ani de închisoare. Eliberat condiţionat în 1988, se angajează din nou în comerţ. Participă la Revoluţia română, apoi la «fenomenul Piaţa Universităţii» ca şofer personal al unor jurnalişti americani.
În octombrie 1990, suferă un accident vascular cerebral, în urma căruia rămâne cu o hemipareză pe partea dreaptă. Reînvaţă să scrie cu mâna stângă şi, în 2007, după patru ani de muncă intensă, reuşeşte să termine cartea de memorii Confesiunile unui cafegiu. (sursa)