Banal e să copiezi folosind FTP-ul pluginurile dezarhivate. Dar durează foaaaaaaaaaaaaaarte mult, ai de aștept o grămadă până se copiază.
Dacă ai CPanel, răspunsul e simplu.
- Faci un folder cu toate plugin-urile în PC (dezarhivate).
- Arhivezi (zip) toate pluginurile într-o singură arhivă.
- Urci arhiva în folderul /wp-content/plugins pentru fiecare 25 de site-uri.
- În CPanel, intri în File Manager, apeși butonul Extract și ai pus 25 de pluginuri instant.
- Ștergi zip-ul, ca să nu ocupe loc inutil și activezi plugin-urile, după gust.
- Configurezi. :)
P.S.: Am avut azi de făcut o astfel de operațiune (nu identică, dar foarte similară). Am copiat în FTP folder-ele pentru toate cele 25 de site-uri. Dar dezarhivate. A durat o veșnicie. La un client nu a mers deloc metoda, îmi dădea consntant câte-o eroare de copiere. Și când ai o eroare la 25 de plugin-uri, te doare capul până rezolvi. Când să mă dau păgubaș, îmi vine ideea cu zip-ul. Și am vrut să fac viața altora, mai isteți ca mine, mai ușoară. :)
Notă: 25 de plugin-uri pot încetini foarte mult un site pe WordPress, cu tot cu cache activat, și pot cere resurse multe de pe un server de hosting. De folosit pluginul:
și de văzut ce plugin-uri solicită multe resurse în site.
Am șters foarte multe pluginuri din site (vreo 30, nu toate active), am rămas la 18.
Nu sunt cam multe 25 de pluginuri la un website? Ma gandesc la faptul ca ati pus in discutie o cifra mare, pentru a arata eficienta metodei, dar nu folositi atatea pluginuri, nu?
Din ce stiu eu, fiecare plugin suplimentar mareste consumul de resurse si “ingreuneaza” site-ul (micsoreaza viteza de incarcare, etc.).
Ma insel cumva?
Oricum, metoda propusa de dumneavoastra este deosebit de utila si in conditiile in care se folosesc pentru mai multe site-uri cam aceleasi pluginuri (cazul meu).
In acest mod se ggrabeste si usureaza mult munca.
Va multumesc pentru impartasirea ei.
Salut, consider ca e mai rapid si mult mai simplu sa pui un sysadmin sa faca treaba asta, sa sa-si merite salariul. Vezi, de asta mor sysadminii de foame in ziua de azi. Voi porni o miscare in acest sens. Vei auzi tu de mine!
Gelu,
25 de pluginuri sunt multe, în următoarele condiții: depinde ce pluginuri pun.
Din cele 25 de plugin-uri, majoritatea au un hook foarte banal, apelează o funcție, și fac ceva simplu-simpluț. Nimic complicat, nimic fancy. Ba-nal.
Am și pluginuri mai sofisticate (Jetpack de la WordPress, SuperCache, XML sitemaps), care fac o grămadă de chestii, dar aici fie configurez cu grijă și scot tot ce nu am nevoie (Jetpack), fie nu instalez deloc pe un site pe care nu îl supraveghez constant și care, oricum, are trafic atât de mult încât avantajele per total sunt minime. Iar XML sitemaps, deși mai masiv, rulează doar când îi dau eu să ruleze, adică când public ceva nou.
Dacă deschizi o temă cât de cât mai complexă de WordPress, o să vezi că are atâtea hook-uri, că hook-uri banale aduse de pluginuri simpliste nu prea se “simt” ce aduc eu. Dacă aș vrea să fiu pe zero, ca și cum nu aș avea pluginuri, aș tăia eu din hook-uri și aș scrie text hard-coded – în loc să fie “ia codul ăsta din opțiunea nr. 2”, aș pune eu codul sau opțiunea direct din temă, și aș salva un hook, pe care l-aș folosi cu un plugin.
Ideea pentru care am 25+ de pluginuri e că, cam toate, îmi sunt necesare. Am 36 de pluginuri în acest moment pe olivian.ro, inclusiv unele mai complicate.
Dar am nevoie de ele, și, dimpotrivă, site-ul se mișcă mai rapid decât dacă nu le-aș avea (SuperCache).
Partea nasoală nu e ce zici tu, ci când ai o “bubă” și vrei s-o găsești. În prezent, nu am redirect de la www. la fără www. pe olivian.ro. Pluginuri posibile:
– SuperCache (lucrează în .htaccess).
– Redirection.
– FD FeedBurner Redirect.
– WordPress SEO (are redirection).
– Better WP Security (lucrează în .htaccess).
Am dezactivat toate pluginurile astea, tot asta se întâmplă.
Te doare capul. Nu știu ce cauzează, tot reflectând la asta, mi-a venit ideea să mai complic încă și mai mult lucrurile și să fac redirect de la www. la fără cu pluginul redirection. Ocolesc problema, dar o rezolv, totuși. Dar nu asta ar fi soluția, ci identificarea problemei.
Și când ai 36 de pluginuri active e un pic mai greu.
Dacă dezactivezi / activezi pluginurile, unele nu salvează setările (Jetpack, Supercache, altele). Și să setezi iar pluginurile nu e plăcut.
Plus că pot avea surpriza să le dezactivez, să restetez permalinks, și, la final, să nu găsesc. Aaaaargh .:)
Asta e nașpa, nu că ar cere mai multe resurse. Dacă monitorizezi site-ul de conflicte, intri frecvent pe el, e OK cu numărul ăsta de pluginuri.
Ionuț,
“There are no shortcuts to any place worth going.” :)
Sunt convins ca aveti dreptate.
Asa cum v-am spus, eu sunt “boboc” in partea de WordPress, am realizat doar 3 website-uri folosind WordPress. Pana acum am utilizat mai mult Joomla. am ajuns la WordPress datorita unui sfat pe care mi l-ati dat acum catva timp dumneavoastra (sunt extrem de multumit, nu am reusit sa va multumesc suficient).
Am facut lucruri frumoase si cu Joomla, o sa le folosesc pe ambele in viitor, pe fiecare pentru website-ul cel mai potrivit.
În reguă. :)
25 plug-in pentru 25 site-uri diferite?
Cum pot primi și eu asa ceva pentru http://nuvelist.wordpress.com?
Salut, pe wordpress.com nu se pot pune plugin-uri, e o chestiune de securitate.
Am citit si eu acum de Jetpack. Poate ar fi bine sa il prezentati intr-un articol viitor, impreuna cu alte cateva pluginuri pe care le considerati valoroase si utile.
Salut, da, intenționez să fac asta pe blogul:
https://olivian.ro/
E un articol viitor.
Salut, Gelu,
Am updat-at articolul cu următoarea precizare:
“Notă: 25 de plugin-uri pot încetini foarte mult un site pe WordPress, cu tot cu cache activat, și pot cere resurse multe de pe un server de hosting. De folosit pluginul:
și de văzut ce plugin-uri solicită multe resurse în site.
Am șters foarte multe pluginuri din site (vreo 30, nu toate active), am rămas la 18.”
De curand mi-am deschis un blog de matematica pe WordPress http://mathmoreeasy.ro , insa eu sunt incepatoare si nu ma prea pricep.
Cum fac sa-mi apara in pagini doar cateva randuri din articol insotit de mesajul “Citeste mai departe” . Exista vre-un Plugin pentru asa ceva?
Bună, Alina,
Sunt multe resurse pe Internet care te învață să faci asta.
Vezi:
Customizing the Read More « WordPress Codex
http://codex.wordpress.org/Customizing_the_Read_More
Function Reference/the excerpt « WordPress Codex
http://codex.wordpress.org/Function_Reference/the_excerpt
How to Add Read More to WordPress: 10 Steps (with Pictures)
http://www.wikihow.com/Add-Read-More-to-Wordpress
Customizing the WordPress Read More link | NARGA
http://www.narga.net/customizing-wordpress-read-more/
How to Add That ‘Read More’ Thing to Your Blog (WordPress, Blogger, HTML) – Sticky Readers
http://www.stickyreaders.com/how-to-add-that-read-more-thing-to-your-blog-wordpress-blogger-html.html